Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Offense: melyik leendő szabadügynök köthet ki nálunk?

2020. február 23. - Asbee

Szépen lassan érdemes egy pillantást vetni a közeledő szabadügynök piacra, hiszen egyre több pletyka lát napvilágot. Igaz sok minden változhat még addig, hiszen február. 25-től adhatóak ki a franchise tagek, ami alaposan át fogja írni a listákat, ráadásul más saját játékossal is megegyezhetnek addig a csapatok. Lássuk kik lehetnek a célpontjaink a támadók között!

Irányítók

Daniel Jones a kezdő, Alex Tanney mellé pedig vélhetően két játékos fog érkezni. Nem lepődnék meg hogyha hoznánk egy szabadügynököt és egy újoncot a draft végéről, vagy egy draftolatlan fiatalt csábítanánk el. Az előbbi csoportból elképzelhető, hogy egy viszonylag drága opciót keresünk, évi 4-5 millió dollárért. A múlt héten írtam erről egy bejegyzést, ott megtaláljátok a neveket is.

Futók

A running backek között Saquon Barkley az egyértelmű első számú játékosunk, de láthattuk, hogy a sérülése mindent felboríthat. Nem nagyon kedveljük Wayne Gallmant, aki egyre kevesebbet volt a pályán és a szezon végén már az inaktívok között találta magát. Meglátjuk mit látnak benne Judge-ék. Egy erőfutóra azonban mindenképp szükség lenne, mert Barkley sem az a játékos, akit rendre oda lehet állítani közvetlenül a gólvonal elé. Egy futónak nem szabad nagy összeget adni a szabadügynökpiacon, pláne nem egy 220 font feletti power runnernek. Ehhez hasonló játékosok például Carlos Hyde, C.J. Prosise, Jordan Howard vagy Peyton Barber. Igaz ha engem kérdeztek, akkor inkább a draft 3. napjáról választanék ide valakit.

Elkapók

Sokan nagy neednek gondolják ezt a posztot, de szerintem rendben leszünk 2020-ban. Evan Engrammel kiegészülve teljesen jól hangzik a Tate-Shepard-Slayton hármas, egy első vagy egy második körös draft választottat pedig már az első évben is be lehet vetni kezdőként. Egy magas, fizikális WR azért elférne, de valószínűleg nem A.J. Green lesz az emberünk. Anno Dave Gettleman draftolta Devin Funchess-t, aki olcsón megszerezhető lenne a sérülése után. Azon sem lepődnék meg, ha idővel előkerülne Geronimo Allison vagy Breshad Perriman neve is. Egy biztos, Cody Latimert el kell felejteni. A visszahordások fellendítésére érkezhet egy alacsony és gyors elkapó, vagy akár visszahozhatjuk a sérülése után Corey Colemant is.

Tight endek

Jól muzsikálhat az Engram-Smith kettős. Vélhetően megválunk Rhett Ellisontól, harmadik számú játékosnak pedig megteszi egy újonc is.

Offensive tackle

Itt aztán kinyithatjuk a pénztárcát, hiszen úgy néz ki elérhető lesz Jack Conklin, akit már a ligába kerülése előtt is lájkoltunk. Akkor átbaszott minket a Titans, most mi tehetjük meg ezt velük. Kellene is egy jobb oldali tackle, de arra készülhetünk, hogy évi 15 millió alatt nem lehet leigazolni a korábbi első köröst, így ebben az esetben nem hibázhatunk. A vakoldalra vélhetően megtartjuk még egy évig Nate Soldert, aki mögé a drafton érkezhet meg az utódja. Esetleg Bryan Bulaga is opció lehet a jobb oldalra, akiben lehet még néhány év, bár számos sérülést elszenvedett már a pályafutása során, Olcsó megoldás pedig dögivel akad. Egy biztos: prémium pozícióról beszélünk, amelyet így is mérnek és nagyon kevés kivételtől eltekintve, csak idős vagy legfeljebb átlagos képességű arcok elérhetők.

Guard/center

A guardok között egyelőre megvagyunk a Hernandez-Zeitler kettőssel, bár azért összességében többet várnánk tőlük. Inkább a drafton várok ide egy projekt játékost. Érdekes játékos lehet Graham Glasgowm akinek több poszton is van tapasztalata. Ugyanez igaz Austin Blythe-ra is, aki a legutóbbi szezonban centerként, 2018-ban pedig jobb oldali guardként szerepelt. Vélhetően minden eddigi Patriots játékossal össze fognak boronálni minket, így ne csodálkozzunk hogyha bedobják Ted Karras nevét is. Egy másik opció lehet Connor McGovern, aki a Denver Broncos játékosa. Az tehát biztos, hogy fejleszteni tudnánk a pozíciót, hiszen mindegyik játékos előrelépés lenne Jon Halapiohoz képest. Bár azért azt is hozzá kell tenni, hogy alaposan meg kell gondolni kit igazolnánk le ebből a listából.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7915485060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása