Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Elkezdődött a 2020-as NFL Combine

2020. február 26. - Asbee

Az interjúkkal és az orvosi vizsgálatokkal kezdetét vette az idei NFL Combine, holnaptól pedig a pályán is megcsodálhatjuk a legnagyobb tehetségek atletikusságát.

A következőként alakul a nyilvános program:

  • Feb 27: TE, QB, WO
  • Feb 28: PK, ST, OL, RB
  • Feb 29: DL, LB
  • Mar 1: DB

A gyakorlatok

  • 40 yard dash: ahogy a neve is sejteti, ez egy 40 yardos sprint verseny. Minden játékosnak 2 próbálkozása van, a jobbik eredményeket veszik figyelembe. Fontos megjegyezni, hogy mást néznek mondjuk egy elkapónál és mást egy falembernél. Az elkapóknak például sokat javíthat a draft-pozícióján, ha minél kiemelkedőbben teljesítenek ebben a számban. Azoknál, akik meccsenként nem fognak 40 yardos sprinteket levágni (falemberek), ott sokkal lényegesebb a 10 yardos részeredmény.
  • 3 cone drill: "L" alakban elhelyeznek 3 bólyát egymástól 5 yard távolságban. A játékosok fordulását és irányváltoztató képességét nézik ebben a gyakorlatban: az "L" alak egyik végétől indulva a következő bólya vonalát kell érinteni, majd visszafutni az elsőhőz. Ezután kívülről meg kell kerülni az "L"sarkát képező bólyát,az utolsó akadályt pedig 8-as alakban kell körbefutni, és visszafutni az első pólyához, kívülről megkerülve a másodikat.
  • 20 yard shuttle: a játékosok oldalirányú mozgását figyelik itt. Itt először balra 5, majd jobbra 10 yardot kell futni, végezetül pedig ismét balra ötöt, miközben kétszer megérinti a fordulásakor előtte álló yardvonalakat.
  • 60 yard shuttle: hasonló, mint a 20 yardos testvére, itt viszont mindig a kiindulópontra tér vissza a játékos. Ha jobbra mutatja be a gyakorlatot, akkor jobbra indul 5 yardig, majd vissza, aztán 10 yard és vissza, végezetül pedig ugyanez csak 15 yarddal. Összesen ötször kell megérintenie a talajt, és ugyanezt a gyakorlatot természetesen a másik irányba is el lehet végezni.
  • Broad jump és vertical jump: előbbi a helyből távolugrás, utóbbi a súlypontemelkedés mérése. Mindkettő a leendő újoncok ruganyosságát teszteli.
  • Positional drills: posztokra specializált gyakorlatok együttese. Igazából itt mutatkozik meg igazán jól egy játékos játékintelligenciája, technikája és képességei.

Kit vártok a legjobban?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr615493140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása