Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A free agent piac low budget megoldásai

2020. március 06. - Asbee

Alig több mint egy hét múlva kezdődik az idei szabadügynök piaci őrület és a csapatunk a legjobb 10-ben lesz az elkölthető pénzmennyiséget illetően. Persze óvatosan kell bánni a dollármilliók kiosztásával, hiszen rendre nem azok a franchise-ok vannak ott az elejében akik lerabolnak mindenkit. Több klasszis játékossal is összeboronáltak már minket, most azonban a náluk valamivel olcsóbban megszerezhető, de szintén hasznos free agentekre fogok fókuszálni.

Egy biztos: ha nem akarjuk 4-5 év alatt kicsinálni Saquon Barkley-t, akkor kell mellé egy helyettes, hiszen évi 300 labdacipeléssel könnyen lehet, hogy 27-28 éves korára már lejtmenetben lesz a kezdő futónk. Az is tuti, hogy nem szabad nagy összeggel megkínálni a mögé érkező RB-t. Anno valósággal berobbant a ligába Jordan Howard, a teljesítménye azonban fokozatosan romlott, így vélhetően nem ő lesz a legnépszerűbb játékos a posztján. Amennyiben évi 4-5 millióért megszerezhető, úgy érdemes lenne elgondolkodni az elhozatalán. Derrick Henry, Melvin Gordon és Kenyan Drake lesz a legmenőbb név és láttunk már olyat, hogy egy Howard szintű running back csak néhány hét eltelte után talált magának csapatot. Nála olcsóbb és gyengébb megoldás Peyton Barber, aki cserének rendben lenne, esetleg Lamar Miller, ha felépül a sérüléséből. Mondjuk amennyiben egészséges lesz, úgy vélhetően csak olyan helyre írna alá, ahol tutira kellő játékidőt kap. Persze azért remélem az új edzői stáb nem felejti el Wayne Gallmant sem.

Érdekes kérdés az elkapók helyzete, hiszen olvastam már olyan véleményt, amely akár Amari Coopet megszerzését is elképzelhetőnek tartaná. Nem gondolom, hogy ekkora prioritást élvezne ez a pozíció, hiszen Evan Engrammel kiegészülve elegendőnek tűnik a Shepard-Tate-Slayton hármas. Az elmúlt évek bebizonyították, hogy a draft második és a harmadik körében is lehet klasszis WR-t találni, aki egy év után átvehetné Tate helyét. Egy magas játékost azért el tudok ide képzelni. Ilyen lehet Devin Funchess, akit Gettleman hozott a ligába (bár az ő tavalyi szezonja hamar véget ért), vagy Geronimo Allison, esetleg Breshad Perriman. Egy biztos, nálam nem élvezne top prioritást ez a pozíció és ugyanez igaz a tight endekre is, akikre nem is térnék most ki.

Ellenben a támadófal komoly erősítéseket igényel és Jack Conklin a teljes piac egyik legjobb játékosa. Ennek ellenére ne éljük bele magunkat, hogy nálunk köt ki. Emlékezzünk vissza Andrew Norwellre, a kiváló újságíróink már Giants mezben látták, aztán a Jaguars-ban kötött ki, ahol nem is vált be annyira. Mivel elég komolyan összeboronáltak minket Jadeveon Clowney-val és Byron Jones-szal is, ráadásul elég erős draft class-t találunk az offensive tackle-k között, így el tudom képzelni, hogy egy relatíve olcsó megoldást keresünk a fal jobb oldalára. Az eddigi hírek alapján nincs túl nagy kereslet Bryan Bulaga szolgálatai iránt. Ugyan több súlyos sérülést is elszenvedett már, de az elmúlt két szezonban 30 mérkőzést játszott és amikor ott volt a pályán akkor nem lehetett rá panasz. 31 éves lesz, lehet benne még 3-4 jó év. Ha fiatalabb megoldás kell, akkor Halapoulivaati Vaitai lehet az emberünk, aki ráadásul guardként is bevethető. Amennyiben senkit sem sikerül leakasztani, úgy low budget részmegoldást jelenthet Mike Remmers visszahozatala, esetleg Germain Ifedi vagy Brandon Shell leigazolása. Egy centerre is szükségünk lesz és meglepődnék, ha a Connor McGovern, Ted Karras, Graham Glasgow hármasból egyikük sem lenne upgrade Jon Halapio-hoz képest.

A védelemre még jobban elfér az erősítés, hiszen a pass rusher állományunk az egyik leggyengébb a ligában. Egy dolgot azonban ki kell jelenteni, ha valahová, akkor ide nagyon nehéz olcsó és jó játékost találni. Opciók azért lehetnek. Magára talált a Buccaneers-ben Carl Nassib, aki 12,5 sacket szerzett az elmúlt két évben. Emlékszik még valaki Dave Tollefsonra? Na az ő szerepét tölthetné be Nassib. Szintén a Browns-ban kezdte meg a pályafutását Emmanuel Ogbah, aki a szezon közepén mellizomszakadást szenvedett, így vélhetően várnia kell néhány hetet arra, hogy csapatot találjon magának. Kiugró éve volt 2018-ban Kyler Fackrellnek, a tavalyi nagybevásárlás után azonban az elmúlt szezonban nem tudott kiteljesedni Green Bay-ben. Ha valahová nem szeretnék vészmegoldást, akkor az ez a pozíció. Markus Golden valószínűleg távozik, cserének pedig ott van a Carter-Ximines kettős. Nem bánnám ha elhoznánk valakit a mélységbe, de szükség lesz egy klasszis játékosra is. A védőfal belső részéről a vérnyomás alacsonyan tartása miatt most nem írnék.

Egy klasszis off-ball linebackerre is szükségünk lenne, hiszen lassan egy évtizede nem megoldott a pozíció. Állítólag komoly éreklődés lehet Nick Kwiatkowski iránt, aki talán még elfér ebbe az írásba. A Pats-es Elandon Roberts-re is érdemes egy pillantást vetni, akit jól ismer már Joe Judge. Egy igen sokoldalú játékosról van szó, aki fullbackként is bevethető.

A secondary is romokban hever, hiszen DeAndre Baker és Sam Beal is gyengén mutatkozott be, a slotban pedig talán még nagyobbak is a problémáink. Ide érkezhet Bradley Roby vagy Kendall Fuller. Szabadügynök lett egy korábbi játékosunk, Prince Amukamara is, akit számos szurkoló szívesen látna újra Giants mezben. Opció az bőven van, de el tudom képzelni, hogy az egyik top szabadügynököt próbáljuk majd megszerezni, a fennmaradó helyet pedig rábízzuk a fiatalokra. Elérhető safety is lesz az olcsóbb fajtából. Azonnal Tre Boston neve jut eszembe, akinél érthetetlen, hogy miért nem kapott még valakitől egy hosszútávú szerződést...

Egy azonban biztos, sok játékos elérhető a szabadügynök piacon és tucatnyi ilyen listát lehetne írni. Én csak pár nevet emeltem ki, akiket olyan szintűnek tartok, hogyha nem is kulcsjátékosként, de akár a padról beugorva bármikor hasznos játékra lehetnek képesek.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9915502874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása