Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hogyan is néz ki a keretünk?

2020. március 26. - Asbee

Lezajlott a szabadügynök piac lényegi része, Dave Gettleman felhasználta a rendelkezésére álló dollármennyiséget, így nagy nevű free agentet már nem fogunk igazolni. Optimális esetben úgy mennek neki a csapatok a draftnak, hogy nincs hiányposztjuk és az elérhető legjobb játékosok közül mazsolázhatnak. Persze nálunk már évek óta nem ez a helyzet és talán menőbb névsort is el tudtunk volna képzelni az érkező játékosoknál.

Irányítók

Rendben vagyunk. Jól mutatkozott be Daniel Jones, akinek Colt McCoy és/vagy Alex Tanney lehet a cseréje. Kulcskérdés lesz, hogy mennyire tudja leredukálni Jones a labdaeladásait, ebben kulcsszerepe lesz Jason Garrettnek és a QB edző Jerry Schuplinskinek. Amennyiben sikerül, úgy megtaláltuk a franchise irányítónkat.

Futók

Uralja az offseasont is Saquon Barkley az edzésvideóival, remélhetőleg egészséges tud maradni 2020-ban. Mögé érkezett Dion Lewis, aki Wayne Gallman helyét veszélyeztetheti. Az előző edzői stáb nem kedvelte Gallmant, de Joe Judge-nál elméletileg mindenki tiszta lappal indul. A depth chart negyedik helyére odaérhet Jon Hilliman is. Egy erőfutóra még szükség lehet, persze könnyen lehet, hogy ezt a szerepkört az inkább fullbackként szereplő Elijhaa Penny-re bízzuk rá. Egyedül ő alkalmas erre a feladatra.

Elkapók

Nagyon jól jött Darius Slayton berobbanása, különben most nagy pácban lennénk. Jelenleg korrekt hármast alkot Golden Tate-tel és Sterling Sheparddal, bár előbbi már elmúlt 30, így gondolnunk kell a jövőre is. Jó hír Corey Coleman újraigazolása, hiszen a vírushelyzet miatt problémát jelentenek az orvosi vizsgálatok, de ezek alapján felépült a tavalyi ACL szakadásából. Cody Core inkább a special teamben vitézkedik, ő is csak kiegészítő játékos. Elég mély az idei WR class, így ismét válogathatunk a második nap végén vagy a harmadik nap elején.

Tight endek

Kíváncsi leszek hogyan fogjuk alkalmazni Evan Engramet, akinek kezdetben az elejtett labdákkal, utána pedig a sérülésekkel gyűlt meg a baja. Az elmúlt két esztendőben mindössze 19 mérkőzésen lépett pályára a lehetséges 32 helyett, így egészségesen kell végigjátszania 2020-t. Remélem, hogy nem kizárólagosan in-line tight endként fogjuk bevetni, hanem kimozgatjuk a slotba, az oldalvonal mellé és a backfieldre is. Jól használta ki Engram hiányát Kaden Smith, aki stabilizálhatja a helyét idén, az újonnan érkező  Levine Toilolo pedig elsősorban a blokkolásokért fog felelni.

Támadófal

Az örökös téma. Úgy kezdte Gettleman, hogy feléleszti hamvaiból az O line-t, de ez egyelőre nem jött össze. Csak azért maradhat Nate Solder a vakoldali tackle, mert nincs más, a túloldalon pedig Cameron Fleminggel szúrták ki a szemünket. Persze azt is tegyük hozzá, hogy ide várható az 1/4-es pick, hiszen számos szép reménységű OT-t találunk a leendő rookie-k között. A két guard biztos, senki sem veszélyezteti Will Hernandez és Kevin Zeitler helyét, a center posztra azonban Spencer Pulley az egyetlen jelentkező...

Védőfal

Itt azért alaposan betáraztunk, talán túlságosan is. A Dexter Lawrence-Dalvin Tomlinson-B.J. Hill mellé elhoztuk Leonard Williams-t is, aki franchise taget kapott. Nem lepődnék meg, ha ezzel játszaná végig a szezont és ezután döntenénk közte és Tomlinson között.

Edge rusherek

Úgy látszik már a múlté a klasszis Giants passzsiettető állomány. Mindössze Kyler Fackrell érkezett Lorenzo Carter és Oshane Ximines mellé, ez a lista pedig minőségben és mennyiségben is kevés. Nem új a történet, tavaly is hasonló stratégiát választott Gettleman. Akkor azért bejött Markus Golden megszerzése, akit vélhetően nem tudunk már visszahozni. A defensive coordinator Patrick Graham dolgozott már Fackrellel, ezen kívül pedig bízzunk Ximines-ben, hogy Carterrel ellentétben tud fejlődni.

Linebackerek

Blake Martinez érkezett, aki a harmadik downoknál csak limitáltan alkalmazható, hiszen a coverage-ban szenved, de a futások megállításában kiváló. Mellé visszahoztuk David Mayo-t, aki Ryan Connelly-vel fog megküzdeni a kezdő pozícióért. Volt már rosszabb LB sorunk is.

Cornerbackek

James Bradberry volt a legdrágább igazolásunk, akitől klasszis játék kell. Az igazán nagy kérdőjel azonban DeAndre Baker, aki ugyan fejlődött valamennyit a szezon végére, de általában csak kereste magát a pályán. Ha nagyon gyengén szerepel, akkor Sam Beal állhat be a helyére. Hogy a slotban ki fog szerepelni azt nem tudom, én Julian Love-ot próbálnám ki ebben a szerepkörben.

Safety-k

Ide is esélyes lehet az előbb említett Love, aki mellett Jabrill Peppers az egyetlen potenciális kezdőnk. Nagyon szűkösen állunk itt, nem lepődnék meg, ha a draft második napján érkezne egy safety.

Special team

Adott a kickerünk, a punterünk és a long snaperünk is.

Papíron sikerült valamennyit előrébb lépni tavalyhoz képest, de így első ránézésre ebben a keretben sincs 7 győzelemnél több. Persze egyelőre minden képlékeny, a vírushelyzet az egész világot sújtja, így nem tudni mikor készülhetnek együtt a játékosok. Ha az eredeti forgatókönyv szerint zajlik majd a szezon és csak a nyár közepén tudja újra elkezdeni a liga a normál működését, akkor valószínűleg nagy türelemre lesz szükségünk az első másfél-két hónapban. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy tapasztalt stábot állított össze maga mellé Joe Judge, akik komoly segítséget jelenthetnek ebben a szomorú és extrém helyzetben. A harmadik szezonjához ért Dave Gettleman munkássága és most már valami eredmény is kell, nem lesz elég a 4-5 győzelem. Amennyiben ebben a táborban ragadunk, úgy előfordulhat egy GM váltás is jövőre.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7515559504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása