Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Derrick Brown, DT (Auburn)

2020. április 09. - Asbee

Van egy játékos, akinek óriási visszhangot keltene a draftolása, nagyobbat mint tavaly Daniel Jones-é. Az idei class egyik legjobb játékosáról van szó, aki ráadásul az egyik kedvencem lett ebből az évfolyamból. Ahogyan a cím is mutatja Derrick Brown a főhősünk. Vajon el merné hozni az Auburn védőjét Dave Gettleman?

1998. április. 15-én született Brown Georgiában, Sugar Hill városában. A közzépiskolában 33,5 sackig jutott és a kilencedik legjobb középiskolás játékosnak tartották 2016-ban. A Georgia és az Alabama is versenyben volt a kegyeiért, ő azonban az Auburn mellett döntött.

Freshmanként a rotációban kapott helyett, 11 szerelésig és 1 sackig jutott. Egy évvel később kezdő lett, amelyet 57 tackle-vel és 3,5 sackkel hálált meg. Innentől kezdve egyenletes számokat hozott '18-ban és '19-ben is. Juniorként All-SEC második csapatba választották, végzősként azonban ő lett a legerősebb konferencia legjobb védőjátékosa. Gondolom nem kell mondanom, hogy az All-American tagság is összejött, ráadásul a Lott trophy is Brownnál landolt.

Erősségek

Kiváló elegyet alkot a mérete az erejével és az atletikusságával. Bármilyen frontban megállja a helyét. Fegyelmezetten játszik. Azonnal reagálni tud a snapre, amely számos esetben az ellenfél legyűrését is jelenti. Jól használja a felsőtestének erejét. Nemcsak az ereje, hanem a technikája is rendben van. Meg tudja hiúsítani a falember ütéseit.

Gyengeségek

Lehetne valamivel fürgébb is. Nem mindig hajlítja be eléggé a térdeit, emiatt esetenként túl magasan játszik. Képes elveszíteni az egyensúlyát. Jobban kell összehangolni a kezeit és a lábait.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'5" magas és 326 lb tömegű
  • 40 yard: 5,16 sec
  • Fekvenyomás: 28
  • Súlypontemelkedés: 27 inch
  • Helyből távolugrás: 108 inch
  • 3 cone drill: 8,22 sec
  • 20 yard shuttle: 4,79 sec

Nyilvánvaló Dave Gettleman defensive tackle-k felé mutatott fétise, ezt már a Panthers-nél is megmutatta. Van négy kezdő szintű játékosunk úgy, hogy közülük a snapek nagyjából felénél csak ketten lesznek a pályán, így teljesen rendben vagyunk ezen a poszton. Hiába van reális esélye arra Brownnak, hogy all-pro játékossá váljon, a védelem tele van lyukakkal, így sokkal nagyobb hasznunkra válhat Isaiah Simmons, vagy valamelyik offensive tackle. A szurkolók között is közfelháborodást keltene a DT draftolása.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1415601366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása