Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Mekhi Becton, OT (Louisville)

2020. április 13. - Asbee

Isaiah Simmons mellett előszeretettel boronálnak minket össze valamelyik offensive tackle-vel. Tristan Wirfs a legnépszerűbb, de elvétve megtaláljuk Jedrick Wills és Mekhi Becton nevét is. Most vessünk egy pillantást a Louisville játékosára, aki február óta az első kör végéről tört fel.

1999. április. 18-án született Virginiában. Háromcsillagos tehetségnek és a 43. legjobb offensive tackle-nek rangsorolták. 31 egyetem érdeklődött iránta, ő pedig a Louisville mellett döntött a Virginia, a Virginia Tech, a Michigan és az Oregon ellenében.

Ott nem tartott sokáig a berobbanása, már freshmanként 11 mérkőzésen kezdhetett. Ezután nem is került ki onnan és tavaly első csapatos All-ACC nominálásnak és a konferencia legjobb falemberének járó Jacobs Blicking Trophy-nak örülhetett. Ugyan maradhatott volna még egy évet az egyetemen, de inkább úgy döntött, hogy három NCAA szezon után profinak áll.

Erősségek

Böszme alkat hosszú karokkal. Nagyon erős felsőtesttel rendelkezik. Kellően atletikus az outside zone blokkokhoz. A laterális mozgásoknál is el tudja távolítani a védőt az útból. Akkor is próbál munkát találni, ha épp nincs előtte ember. Amit nem tud megoldani technikából, azt megoldja erőből. Jól helyezkedik passzblokkoláskor. Többször is kisegítették a hosszú karjai a bajban.

Gyengeségek

A profik között gond lehet a tömegével. Képes elveszíteni az egyensúlyát. Túl hamar fordul ki oldalra passzblokkoláskor. Ugyan kellően atletikus a testalkatához képest, de még így is megtréfálhatják a blitzek. Összezavarható a keresztekkel. Ugyan fejlődött az évek során, de további javulásra van szüksége a technikáját illetően.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'7" magas és 364 lb tömegű
  • 40 yard: 5,1 sec
  • Fekvenyomás: 23

Előszeretettel veszik elő Dave Gettleman vonzalmát a nagytestű falemberek irányába, így egyszer csak felbukkant Mekhi Becton neve Daniel Jeremiah mockjában. Szinte az O line-ból is kitűnik a méretével, de közel sem biztos, hogy ezt úgy alkalmazni tudná az NFL-ben, mint azt sokan gondolják. Van benne potenciál, hiszen amennyiben kézben tudják tartani a tömegét és az egészségét az orvosok, illetve az edzők is kijavítják az apróbb hibáit, úgy a liga legjobb offensive tackle-jei között találhatja magát. A vetélytársak közül nem tűnik ennyire kockázatos tehetségnek Jedrick Wills és Andrew Thomas, ha pedig fejleszteni kellene valakit, akkor inkább Tristan Wirfs mellett döntenék.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1315608922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása