Magyar New York Giants Szurkolói Blog

1/4: Andrew Thomas, OT (Georgia)

2020. április 24. - Asbee

Andrew Thomas lett a 2020-as Draft 1/4-es választottja, így most megnézzük korábban mit írtunk róla.

1999. január. 22-én született Lithonia városában, Georgiában. A középiskolában a támadók és a védők között is jeleskedett, az edzői pedig elsősorban a jó munkamorálját emelték ki. A scoutoknak is feltűnt a kiválósága, így pályára lépett a legjobb high school játékosoknak megrendezett U.S. Army All-American Game-en is. Ugyan kapott ajánlatot az Alabamától, az Auburntől és a Floridától is, de inkább maradt otthon és a Georgiát választotta egyeteméül.

Nem tartott sokáig a beilleszkedése, már true freshmanként minden mérkőzésen pályára lépett, mint jobb oldali tackle. Természetesen freshman All-American csapatba választották. Ennek eredményeképp 2018-ban már a vakoldalon találta magát és sorra gyűjtötte a további elismeréseket is. Az utolsó két szezonjában az első csapatos All-SEC tagság mellett All-Americannek is választották. Ezen kívül az övé lett tavaly az SEC legjobb falemberének járó Jacobs Blocking Trophy.

Erősségek

Kiemelkedő egyetemi eredménylista. Kiváló atléta. Jó kezdősebesség, könnyen meg tudja változtatni a testhelyzetét futásblokkoláskor. A képességei lehetővé teszik a vertikális mozgást ezeknél a játékoknál. Megmutatkozik a fizikalitása a duplázásoknál és felér a linebackerekhez a második vonalba. Keményen helyezi el az első kontaktot az ellenfélen. Remek egyensúlyérzékkel rendelkezik, ritkán kerül a földre. A képessége alapján guardként és tackle-ként is sikeres lehet a profik között.

Gyengeségek

A mérkőzés előrehaladtával képes lankadni a figyelme és gyengül a technikája. Ennek eredményeként meg tudják verni az alacsonyabb pass rusherek a széleken. A túlzott agresszivitása miatt türelmesebbnek kell lennie, nem mindig reagálja le jól a kereszteket.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'5" magas és 315 lb tömegű
  • 40 yard: 5,22 sec
  • Fekvenyomás: 21
  • Súlypontemelkedés: 30,5 inch
  • Helyből távolugrás: 109 inch
  • 3 cone drill: 7,58 sec
  • 20 yard shuttle: 4,66 sec

 

Hetek óta a Jedrick Wills, Tristan Wirfs, Mekhi Becton hármasról beszélt a média, ki ezért ki azért szeretett bele valamelyik játékosba. Annak ellenére került kicsit háttérbe Andrew Thomas, hogy ő volt a szezon elején az első számú offensive tackle és később sem romlott a teljesítménye. Korábban már jeleztem, hogy róla se feledkezzünk meg, hiszen Wills mellett ő a másik OT, aki nyugodt szívvel a kezdőcsapatba állítható már újoncként is. Nem tudom mi lesz a szezon sorsra, de a jobb oldali tackle ezzel meg is van 2020-ra. Véleményem szerint ott fog eltölteni egy évet, majd a vakoldalon folytathatja. Futásblokkolásban kiváló, a passzjáték segítségében vannak kisebb problémái, de ezek elvileg orvosolhatók.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1515637736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása