Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Gyors értékelő az idei class-ról

2020. április 26. - Asbee

Lezajlott a 2020-as NFL Draft, amely a vírushelyzet miatt virtuálisan került megrendezésre, így alkalmazkodóképes stábokra volt szükség. Különösen fontos játékosbörzéhez érkeztünk, hiszen egy újabb rossz szezon akár Dave Gettleman munkájába is kerülhet. Egy podcast formájában is ki fogjuk fejteni a véleményünket (addig kisebb-nagyobb mértékben az álláspontunk is változhat), most azonban jöjjön tőlem egy gyors értékelő.

1/4: Andrew Thomas, OT (Georgia)

Volt négy offensive tackle, akik kiemelkedtek a mezőnyből. Közülük Andrew Thomas-ról beszéltek a legkevesebbet, aki szépen csöndben tette a dolgát. A szezon elején ő volt az első számú offensive tackle, aztán elkezdtek Tristan Wirfs atletikusságáról, Mekhi Becton méretéről cikkezni és egy kicsit még Jedrick Wills skill setje is hátrébb került. Akár mindegyik játékos beválhat ebből a névsorból, így Bectonon kívül bárkit elfogadtam volna, de összességében nem bánom, hogy a legbiztosabb megoldást választottuk.

Jeleztem is már a podcastekben és a live-okban, hogy Thomas-t se írjuk le, hiszen nem láttam olyan okot, amely alapján vissza kellene esnie a ranglistákon. Szóval innen is puszilom azokat a "szakértőket", újságírókat és szurkolókat, akik nem is nagyon foglalkoztak vele a draft előtt, most pedig teljes mellszélességgel bizonygatják, hogy Thomas volt az első emberük és milyen jó döntés született.

2/36: Xavier McKinney, S (Alabama)

A védelembe is kellett az erősítés, elsősorban az edge rushereknek és a secondary-nek. Várható volt, hogy az előbbit nem nagyon lehet felturbózni, így örültem amikor egyetlen safety-t sem húztak ki az első napon. Mindig jó érzés, ha ki tudod választani egy poszton az általad legjobbnak rangsorolt játékosát és ezt sikerült a második körben is megtenni. Hasznos lehet McKinney fizikális stílusa, aki ráadásul mindkét safety pozícióban és nickelben is bevethető. Biztosan nem lesz hibáktól mentes az újoncként bemutatott teljesítménye, de olyan ígéretes safety-vel gazdagodtunk, aki az első naptól kezdő lehet.

3/99: Matt Peart, OT (Connecticut)

Ő is inkább a scoutoknál aratott, a mainstream média annyira nem kapta fel. Több kisebb oldalon is kedvelték a játékát, így örülök, hogy rá esett a választás. Kicsit későn, csak középiskolában kezdett el futballozni, így kezdetben türelemre lesz szükségünk vele kapcsolatban. Az alkata tökéletes a pozícióhoz, a játékán azonban csiszolni kell. Szerencsére kellő tapasztalatot szerzett az egyetemen és úgy tűnik, hogy fejleszthető OT-ról beszélünk. Egy évet mindenképp padoznia kell, utána pedig majd kiderül, hogy valóban egy csiszolatlan gyémántot találtunk-e, vagy pedig egy (újabb) bukott projektet.

4/110: Darnay Holmes, CB (UCLA)

Gondban vagyunk a slotban és ebben jelenthet upgrade-et Holmes. Azért közel sem volt tökéletes a játéka és azt is hozzá kell tenni, hogy számos problémával meg kellett küzdenie az életében (ez is magyarázat lehet a hibáira), de ez már a negyedik kör. Elég fizikális ahhoz, hogy kezdő legyen a jövőben, ráadásul visszahordóként is hatékony. Nála már reális esély van arra, hogy nem válik be és tévúton jár az aki úgy gondolja, hogy negyedik körös létére egy azonnali kezdőt találtunk meg a személyében. Azt gondolom, hogy a Peppers-Love-McKinney hármassal kell megoldanunk a safety és a nickel feladatokat, Holmes-nak pedig időt kell adni.

5/150: Shane Lemieux, G (Oregon)

Ez a meglátásom Lemieux-vel kapcsolatban is, ha valaki azt várja, hogy az első héttől kezdve kezdő center lesz, az vélhetően téved. Sosem játszott élesben ezen a poszton és egy ötödik körös játékosról beszélünk. A játékosbörze ezen szakaszában már nem találsz tökéletes prospecteket. Amelyben kiemelkedik az ötödik körös pickünk az az erőteljes és agresszív stílus, imádja elpusztítani az ellenfeleket, ugyanakkor egy atletikusságot igénylő sémában valószínűleg elveszett lenne. Rajta sincs nyomás, váljon profivá az első évében, aztán majd kiderül, hogy inkább guardként vagy centerként lehet jövője.

6/183: Cam Brown, LB (Penn State)

Ő is az értékénél érkezett és a Martinez-Mayo-Connelly hármas mellé kell még valaki a linebacker sorba. Szüksége van némi pluszmunkára a konditeremben, ráadásul nem ő lesz a leggyorsabb LB a ligában. Kezdetben a special teamben kell majd brillíroznia, amennyiben ott jól teljesít, akkor a defense-ben is kaphat néhány snapet.

7/218: Carter Coughlin, EDGE (Minnesota)

Alulméretezett, de meglepően atletikus és fehér pass rusher. Emlékszik valaki a legutóbbi előszezon egyik hősére, Jake Carlockra? Ő jut eszembe Coughlinról. Ha teljes lesz az előszezon, akkor nagyot alkothat a korábbi Minnesota játékos, szinte biztosan meg fogja enni a legtöbb harmadik vagy negyedik soros tackle-ket. Azzal kapcsolatban azonban már vannak kétségeim, hogy élesben mennyire tud hatásos lenni, inkább egy special teamert szereztünk meg a személyében.

7/238: T.J. Brunson, LB (South Carolina)

Nem nagyon értettem ezt a választást. Pozitív, hogy az elvártnál is több időt tölt el a konditeremben, azonban játszani nem nagyon tud. A fegyelmezettségével is gond szokott lenni, számos szabálytalanságot begyűjtött durvaságért. Őt is a ST-be szánjuk mészárosnak.

7/247: Chris Williamson, CB (Minnesota)

Fizikális cornerback, aki Holmes-hoz hasonlóan szintén a slotra pályázhat, de nem lesz egyszerű dolga. Népes társaságot gyűjtöttünk össze a secondary-be, így ha nem tud kiemelkedni Williamson a felkészülés során, akkor valószínűleg practice squad töltelékként fogja kezdeni.

7/255: Tae Crowder, LB (Georgia)

Ennél a picknél is az az érzésem, hogy ugyanarra a szerepkörre gyűjtöttünk össze egy rakat játékost és győzzön a jobb. Persze ez már a draft vége, itt mindent meg lehet magyarázni, de érzek itt némi pazarlást. Anno futóként kezdte, utána lett linebacker. Nem emelkedett ki túlzottan a társai közül, de legalább erős ellenfelek ellen játszott.

Nem lehet panaszunk a draftra. Az első két körben sikerült kiválasztani az első falembert és a safety-t, ha semmi sem jön közbe és lesz szezon, akkor az első naptól kezdve kezdők lesznek. Ezen kívül biztosabb húzásnak is tűnnek, mint a vetélytársaik. A harmadik kör végére már egyértelműen projektnek érkezett Peart, az ő fejlődése nagyban függ majd az edzői stábtól is. Holmes és Lemieux esetében is olyan játékost sikerült draftolni, akiknél látok arra esélyt, hogy kezdőkké válhatnak a jövőben, a harmadik napon pedig ne legyen ennél nagyobb igénye az embernek. Akik azonban azt várják, hogy már az első szezonjukban fontos szerepük lesz ők vélhetően rossz úton járnak. Ezután érezhető a visszaesés, nem teljesen értem a draft végét. A játékosok upside-ja sem magas és a posztokat is jobban variálni lehetett volna. Összességében azonban elégedett vagyok, ebből a class-ból simán ki lehet nevelni 3-4 kezdőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3915642686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása