Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Vajon mennyire változik meg az offense?

2020. szeptember 23. - Asbee

Komoly feladat előtt állnak Jason Garrették, hiszen Saquon Barkley elvesztése után más stratégiát kell kialakítani az offense-ben. Egy új játékos érkezésére is számítani kell, hiszen Dion Lewis és Wayne Gallman maradt a két egészséges running back, Eli Penny pedig inkább fullbackként funkcionál. Vajon mennyire változik meg az offense játéka?

Egyértelműen Barkley köré próbáltunk meg felépíteni mindent, hiszen nem érkezett új elkapó a draftról, ráadásul csak öt játékost vittünk magunkkal az aktív keretbe. Persze hamar meghiúsult a tervünk, a Pittsburgh Steelers totál megette a futásainkat, így új taktika után kellett nézni. Tovább nehezíti a helyzetet, hogy Sterling Shepard is kidőlhet néhány hétre, szóval a passzjátékunk is gyengülhet.

Egy dolog biztos: el kell felejtenünk azt, hogy Lewis átveszi Barkley szerepkörét. Elő kell vennünk Wayne Gallmant és remélhetőleg jó állapotban van Devonta Freeman, aki próbajátékra érkezik. Ugyan nem a tavalyi volt a legerősebb szezonja, 2018-ban pedig csak két mérkőzésen tudott pályára lépni, de a szezon ezen szakaszában képtelenség nála jobb játékost találni. Ők hárman elegendő minőséget adhatnak, bár a papírforma alapján igencsak gyengécske lesz idén is a futásblokkolásunk.

Elkezdte Jason Garrett kiherélni Daniel Jones játékát, a hosszú passzokat minimálisra csökkentette, a slant és a curl útvonalakra építkezünk, amelyeket egyre jobban olvastak le a Bears védői. Nem tudom, hogy ez mennyire jó ötlet, hiszen engem tavaly éppen azzal lepett meg az irányítónk, hogy egy-egy nagy játékot is sikeresen abszolvált. Az biztos, hogy elférne még egy mélységi célpont, de Darius Slaytonnak ez az erőssége és Evan Engramnek is lehetne több vertikális útvonalat adni.

Remélhetőleg letudta Sterling Shepard az idei sérülését és nem kell sokat kihagynia, mert nagy szükségünk van rá. Megbízható célpontnak számít a rövid és a középtávoli átadásoknál és ugyan nem nála van a legnagyobb esély arra, hogy a labdával a kezében végiggyalogol a pályán, de így is hasznos yardokat tud hozni. Ellenben Golden Tate-ben még benne van a big play, legalábbis tavaly voltak szép momentumai. A sérüléséből elvileg felépült.

Evan Engrammel sem kizárólag inline tight endként számolunk, hiszen az eddigi mérkőzések alatt a snapjeinek több mint a felénél a slotban vagy az oldalvonal mellett állították fel. Ez bele is fér, hiszen van potenciál Kaden Smith-ben, Levine Toilolo pedig a futásblokkolásba tud besegíteni.

Összegezve, hogy mire is számítok: elsőként érkezni fog egy running back és jön az RB committe, a szituációtól függően fogjuk felküldeni az adott játékost a pályára. Az biztos, hogy a jelen körülmények között egyik futónak sem lesz egyszerű dolga… Komoly hangsúlyt kell fektetni a passzjátékra, de nem valószínű, hogy a playbookban a hosszú passzokhoz fog lapozni Garrett. Azt várom, hogy védjék Jones-t és a lehető legkonzervatívabb taktikával álljunk ki. Továbbra is maradni fognak a szélek felé szálló rövid labdák és az elkapás után próbálnak majd újabb yardokat hozni az elkapóink. Meg fogunk próbálkozni a play actionnel is, bár ehhez hatékony futójáték is kelleni fog. Egyelőre túlteljesíti magát a védelmünk, de szerintem csak idő kérdése, hogy elkezdjenek nagy játékokat engedni, a támadóink pedig gyengén kezdték a szezont, így előbb-utóbb kinéz egy-két nagy vereség is.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9616210246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása