Magyar New York Giants Szurkolói Blog

És a negatívumok...

2020. szeptember 24. - Asbee

Rossz játékosok megszerzése, akadozó offense, hibázó irányító, nem létező futójáték, inkonzisztens védelem. Jelen pillanatban ezek a szavak jutnak az eszünkbe, ha a csapatunkra gondolunk és sajnos ez a mai helyzet. Nem jöttek be az elmúlt évek elképzelései és könnyen lehet, hogy újra kell gondolni a dolgokat.

Dave Gettleman a leginkább felelős a kialakult helyzetért, hiszen general managerként ő mondja ki az utolsó szót a drafton és a szabadügynök piaci tevékenységeket is neki kell koordinálnia. Egy éve ilyenkor azt mondhattuk, hogy jó érzékkel választja ki az újoncokat, de a free agenteket rossz érzékkel szerzi meg. Ez azért megváltozott kissé. Saquon Barkley az ACL szakadása utáni műtétre készül és a három szezonjából ’másfelet’ tönkrevágtak a sérülések. Hogy adjunk így majd neki új szerződést? Továbbra is sokat hibázik Daniel Jones, hiszen bármikor benne van egy interception, a nyomást pedig nem érzi és a belső órája is mintha kicsit lassú lenne még az NFL-hez. Sajnos esély van rá, hogy egy Ryan Fitzpatrick váljon belőle. Ehhez jön még hozzá, hogy egyelőre Will Hernandez, Lorenzo Carter és B.J. Hill sincs azon a szinten, amit jósoltak nekik a bemutatkozó szezonjuk után, Oshane Ximines pedig szintén erre az útra lépett. DeAndre Bakert sajnos durván bebuktuk… Nos és a szabadügynökök. Az első FA piacot olyan játékosok határozták meg, mint Nate Solder, Jonathan Stewart, Kareem Martin vagy Patrick Omameh. Kiváló. Egy fokkal jobb a tavalyi Antoine Bethea-Golden Tate-Markus Golden névsor, de itt is vannak kifogásaink. Az idei évről még nehéz nyilatkozni, de úgy tűnik James Bradberry és Blake Martinez bevált, de ez még így is nagyon sovány. Nem lepődnék meg, ha kirúgást érne ez a munka.

Az offense-ben lassan egy évtizede nem tudunk jó támadófalat felépíteni és ez részben összefüggésben van Jones gyengélkedésével is. Persze ettől függetlenül nagyon sokat kell fejlődnie az irányítónknak a nyomás érzékelésében és a labdabiztonságban, amelyek tönkretehetik a pályafutását. Nagyon durván megégetni nem fogja magát, azonban a worst case scenario alapján eljuthatunk oda, ahol a Bears van most Mitch Trubisky-vel és a Jaguars volt Blake Bortles-szel. Nincs annál rosszabb, mint eltölteni 4-6 vet egy olyan QB-val, aki az egyik játéknapon megoldást jelent, majd gondol egyet és dob 3 interceptiont.

Mi lesz Barkley-val? Új szerződést kaphatott volna a szezon végén, de ez elúszott. Tegyük fel, hogy jól játszik jövőre és 2022-nek már egy új kontraktussal mehet neki. Vajon nem lenne kétségünk a tartósságával kapcsolatban? Nem sűrűn éri meg nagy második szerződést adni egy running backnek és kell egy egészséges szezon a játékosunktól, hogy nyugodt szívvel támogatni tudjunk egy ilyen lépést.

Nos és a támadófal. Andrew Thomas offtopic lenne most, ugyan vannak hibái, de megoldást jelenthet left tackle-ként. Will Hernandezzel sajnos nem ez a helyzet és nagyobb probléma, hogy nemcsak ő, de meglepő módon a másik guard Kevin Zeitler is hullámzó teljesítményt nyújt, ráadásul ő már elmúlt 30. Jobb oldali tackle? Olyanunk nem is volt. Nick Gates-nél is rezeg a léc, egyelőre szenved centerként, mint a disznó a jégen. Egyes játékoknál úgy mentek át rajta, hogy csak lestem. Sajnos ez nem posztfüggő problémának tűnik, de ne legyen igazam…

Nagy baj van a védelembe invesztált pénzzel/pickekkel is. Elsősorban a futások megállítására lett kialakítva, amely nem túl előremutató így 2020-ban. Tragikomédia ami a belső védőfallal történik, a történelem már megmutatta, hogy ez nem túl előrevezető stratégia. Belefért Dexter Lawrence Dalvin Tomlinson és B.J. Hill mellé, bár nagyon nagyot kell alakítani egy defensive tackle-nek ahhoz, hogy megérje a befektetést. Az edge rusherek között viszont nem tartunk sehol. Lorenzo Carter újra a jobb formáját mutatja, de Markus Golden szemmel láthatóan nem akar nálunk játszani, Oshane Ximines észrevehetetlen, Kyler Fackrell pedig csak néhány snapnél jelent megoldást. Nem mondom azt, hogy hiba volt Olivier Vernon elengedése, de továbbra is nagy segítség lenne Jason-Pierre Paul, aki a Buccaneers-ben 28 mérkőzés alatt 23 sacket szerzett és 2 évre szóló 27 millió dollár értékű hosszabbítást írt alá az offseasonban.

Alaposan megnehezítette a dolgunkat DeAndre Baker, aki a letartóztatása ellenére is egy óriási bust benyomását keltette. A túloldalon Corey Ballentine sem jobb és akkor elképzelhető, hogy szükségünk lesz legalább egy újabb safety-re is.

Kicsivel jobban koncentrálódnak a negatívumok, mint a pozitívumok, hiszen a jelenlegi állapotért a leginkább Dave Gettleman felel. Egyelőre nem jöttek be túlságosan az elképzelései és szépen lassan eljutunk oda, hogy Daniel Jones lehet a megmentője, vagy pedig a buktatója. Amennyiben javulni tud az irányítónk és megmutatja, hogy franchise QB-ként tud funkcionálni, az talán a general managerünk állását is megmentheti, ellenkező esetben azonban könnyen szakítás vagy nyugdíjazás lehet a vége. Persze az is kérdés, hogy elegendő-e három év alatt egy jó fiatal irányítót, de egy lyukakkal teli keretet felmutatni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3116211432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása