Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: DeVonta Smith, WR (Alabama)

2021. február 11. - Asbee

Véget ért az idei NFL szezon, így most már teljes erővel az előttünk álló eseményekre fókuszálhatunk. Sok változást hozhat a szabadügynök piac, de érdemes elkezdeni megvizsgálni a leendő újoncokat. Nagy szükségünk van egy klasszis elkapóra, így kivel mással kezdjünk, mint a Heisman győztes DeVonta Smith-szel?

1998. november. 14-én született Louisianaban Amite City-ben. Az egyeteméül az Alabamát választotta, ahol négy évet töltött el. Az első évében nem sok lehetőséget kapott, de például az övé volt a Georgia elleni meccsnyerő elkapás. Ezután minden évben jobbnál jobb játékot hozott és folyamatosan javította a számait is. Brutálisra sikeredett a legutóbbi szezonja, hiszen 1856 yardig és 23 touchdownig jutott. Mint írtam ez elegendő volt ahhoz, hogy ő legyen az egyetemi bajnokság legjobb játékosa. Gondolom nem kell mondanom, hogy minden létező egyéni elismerést begyűjtött idén, de például már 2019-ben is első csapatos All-SEC választott lett. A Bamával két egyetemi bajnoki címnek örülhetett.

Erősségek

  • Kiváló route runner
  • Jó kezei vannak és szívósan játszik
  • Az oldalvonal mellett és a slotban is hatékony tud lenni
  • Nagy tömegben is feltalálja magát
  • Ugyan a testalkata nem ezt mutatná, de le tudja rázni a szereléseket
  • Hasznos yardokat tud hozni az elkapás után

Gyengeségek

  • Nagyon sovány testalkat és csirkelábak
  • Kérdés, hogy mennyit veszít a sebességéből, ha izmot pakol magára
  • Kevés elkapó tudott sikeres lenni a 170 fontos testtömeggel

Mit lehet mondani? Egy hiánya van, az pedig a testalkata. A bejegyzés megírásának a pillanatában sok van még a draftig, olvastam olyan mockot, amely hozzánk írta, de a papírforma alapján top 10-es játékosnak kell lennie. Nem úgy játszik, mint egy kákabélű elkapó, a pályán lényegesen nagyobbnak tűnik, persze a profi élet egy másik világ lesz. Ennek ellenére egyik csapat sem köthetne bele az esetleges kiválasztásába, azt pedig érdemes lesz majd végigkövetni, hogy vajon ő vagy Ja'Marr Chase lesz az első WR akit kiválasztanak a drafton.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5716424174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása