Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Greg Rousseau, EDGE (Miami)

2021. április 06. - Asbee

Továbbra sem sikerült orvosolni a minőségi passzsiettető hiányát, így elképzelhető, hogy erre a posztra érkezik az első körös választottunk. Idén nincs kiemelkedő edge rusher, azonban, több első körös tehetséget is találunk. Megosztja a szurkolókat Greg Rousseau, aki az egyik jelölt lehet. Vajon mi az igazság vele kapcsolatban?

Utólag is boldog születésnapot neki, hiszen 2000. április. 5-én született Floridában, Coconut Creek városában. A helyi középiskolában defensive endet, safety-t és elkapót is játszott. Jól érezte magát otthon, így a Miamit választotta egyeteméül. Ott balszerencsésen kezdett, hiszen a 2018-as szezonja bokasérülés miatt két mérkőzés után véget ért és redshirtöt kapott. Ezt követően azonban robbantott, hiszen egy évvel később 15,5 sacket szerzett, amivel az ACC legjobb védője lett ebben az évben. Nem láthattuk tavaly a pályán, hiszen a vírushelyzet miatt az opt-out mellett döntött. Gyakorlatilag egy éves tapasztalattal a háta mögött profinak állt és jelentkezett a draftra.

Erősségek

  • Óriási potenciál lehet benne
  • Prototípus méretek, nagyon magas és hosszú karokkal rendelkezik
  • Hosszútávon is üldözni tudja a labdacipelőt
  • Jó statisztikák

Gyengeségek

  • Borzasztó nyers
  • Gyenge a futások ellen
  • Csak egy évet játszott az egyetemen
  • A statisztikáit többnyire gyenge támadófalak ellen turbózta fel
  • Nem annyira robbanékony, mint azt sokan gondolják

Ha valaki draftos nézettséget/olvasottságot akar magának, akkor be kell dobnia Rousseau nevét és nagyon negatívan vagy pozitívan kell nyilatkoznia róla. Első látásra elájulhat tőle az ember, hiszen ránézésre ilyen pass rushert akarnak maguknak a csapatok, ráadásul a 15,5 sack is nagyon rendben van. Számos meccsfelvétel megtekintése után azonban nekem csak egy projektnek tűnik. Jelenleg nem látom benne azt az erőt és robbanékonyságot, mint JPP-ben és a rehab előtti Aldon Smith-ben, ráadásul futballozni sem tanították meg Miamiban. Persze ez nem nagyon érdekli a csapatokat, ha beleszeret valamelyik edző és úgy gondolja, hogy a keze alatt all-pro passzsiettetővé válna, akkor akár a top 10-ben is gazdára találhat. Én nem vállalnék ekkora rizikót, szerintem ezeknek a csapatoknak jobb elérhető opciójuk is lesz. Egy jól működő védelemben tudna sikeres lenni Rousseau, ahol kiöregedőben vannak a kezdők és adnak neki 2 vagy 3 évet. Ellenkező esetben könnyen vakvágányra kerülhet a karrierje, hiszen nagyon meglepődnek, ha már újoncként a 10 sacket ostromolná, az elmaradó jó játék miatti frusztráció pedig csak rontana a helyzetén.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3716491612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása