Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Evan Neal, OT (Alabama)

2022. április 05. - Asbee

Ha az offense-be választunk az első körös pick valamelyikével, akkor szinte biztosan a támadófalba fog érkezni az erősítés. Evan Neal lehet az egyik jelölt, akit korábban az 1/1-re is esélyesnek tartottak, de a Jaguars valószínűleg egy passzsiettetőt választ és arra is esély lehet, hogy az ötödik picknél is elérhető lesz az Alabama játékosa. Most az ő bemutatása következik.

2000. szeptember. 19-én született Floridában Okeechobee városában. A helyi középiskolában kezdte, majd iskolát váltott. Kiemelkedett a társai közül, 5 csillagos tehetségnek rangsorolták, Neal pedig ennek megfelelően Crimson Tide játékos lett. Rögtön a kezdőcsapatba került, bal oldali guardként mutatkozott be 2019-ben. Egy évvel később jobb oldali tackle-ként kapott lehetőséget, tavaly pedig a vakoldalra pakolták át. Az utolsó szezonja sikerült a legjobban, amikor All-American választott lett (természetesen az All-SEC első csapatos tagság mellett). Ezen kívül 2020-ban az egyetemi bajnoki címnek is örülhetett az Alabamával. Nem volt már mit bizonyítania, így juniorként jelentkezett a draftra.

Erősségek

  • Top ellenfelekkel találkozott és magas képzésben részesült
  • Prototípus méretek
  • Kiválóan mozog a méretéhez képest
  • Jól használja a kezeit
  • Hatékony a spin move-ok és a stuntok ellen is
  • A fal mindkét oldalán és guardként is szerepelt

Gyengeségek

  • Időnként inkonzisztens lábmunka
  • Nem mindig fejezi be a blokkjait
  • Csak átlagos gyorsaság a snapnél

Combine eredmények

  • Méretek: 6’7” magas és 337 lb tömegű

Az én szememben egyértelműen Ekwonu és Neal a két legjobb falember az idei class-ban. Mindketten mást nyújtanak, hiszen előbbi a látványos futásblokkolásával és a nagy potenciállal tűnik ki, addig utóbbi már egy kész terméknek tűnik, aki sallangmentesen teszi a dolgát. Egy ideális világban valószínűleg mindketten a pezsgőt kortyolnák az 1/5-nél, de nagyon nagy a hype a pass rushereken és egy irányítóért is bármikor eladhatja valaki a lelkét. Neal draftolása esetén egy olyan OT-vel gazdagodhatunk, aki már az első napon egyértelműen a kezdőcsapat tagja lehet és Andrew Thomas-szal kiváló tackle párost alkothat.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3117798065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása