Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Derek Stingley Jr., CB (LSU)

2022. április 10. - Asbee

Még mindig nem elképzelhetetlen, hogy meg kell válnunk James Bradberry-től és ugyanerre a sorsra juthat egy év múlva Adoree' Jackson is, így nemcsak a falemberekre és a passzsiettetőkre érdemes odafigyelnünk. Sauce Gardner már bemutatásra került, de ne menjünk el Derek Stingley mellett sem, aki a tehetsége alapján szintén sokra viheti.

1999. június. 20-án született Baton Rouge városában és az édesapja már 3 évesen CB gyakorlatokat tanított neki. A nevelésnek volt eredménye, hiszen Louisiana állam Mr. Football díjában részesült és részt vehetett a 2018-as U.S. Army All-American Bowlon. A recruit class 3. legjobb játékosa volt, ő pedig az LSU mellett döntött. Ott alaposan beleült a tutiba, hiszen rögtön a bajnokcsapat tagja lett és a győzelmekből ő is kivette a részét. 6 interceptiont szorgoskodott össze és már freshmanként All-American választott lett. Már egy év után nyugodtan jöhetett volna a draftra, azonban a szabályok értelmében két szezon hátravolt még neki. Bár ne lett volna, hiszen a 2019-es dream team húzóemberei profivá váltak, így megcsappant Stingley játékkedve, ráadásul a legutóbbi szezonja Lisfranc sérülés miatt rövidre sikeredett, ami miatt csak a pro day-en térhetett vissza.

Erősségek

  • Generációs tehetség
  • Már freshmanként jobb technikával rendelkezett, mint számos NFL CB
  • Tiszta lábmunka
  • 6 interception gólyaként
  • Visszahordóként is van tapasztalata
  • Kiváló vérvonal, az édesapja és a nagypapája is rendelkezik futballtapasztalattal

Gyengeségek

  • Zone coverage-ban megverhető
  • A futás ellen lehetne hatékonyabb
  • Sérülékenység
  • Motiválatlanná válhat egy gyenge csapatban

Egy óriási kérdőjelet tehetünk Stingley neve mellé, viszont még ennél is nagyobb potenciállal rendelkezik, hiszen megvan a képessége ahhoz, hogy a liga egyik legjobb cornerbackjévé váljon. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy történelmi szezonja volt 2019-ben, nem sűrűn válnak ilyen hamar ennyire dominánssá a fiatalok. Kicsit aggasztó ami ezután következett, hiszen a gyenge eredmények mellett ő sem küzdött annyira, tavaly pedig egy súlyos sérüléssel is megküzdött, de a pro day alapján nem veszített a sebességéből. Úgy gondolom, hogy sokat fog számítani nála, hogy milyen csapatba kerül, de jó ideig ott lehet a veszély a játékkedv elfogyását illetően (ld. Jalen Ramsey). High risk, high reward.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr617802265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása