Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Top 5 draft prospect: offensive tackle-k

2022. április 13. - Asbee

Úgy tűnik Andrew Thomas bevált, azonban szükségünk lesz még egy offensive tackle-re. Választék az van és ha mindkét első körös választási jogunkat megtartjuk, akkor meglepetés lenne, ha senkit sem választanánk a falba. Lássuk a jelölteket.

1. Ikem Ekwonu (NC State)

Egy szörnyetegről beszélünk, aki erőlködés nélkül tünteti el a védőket. Viszonylag későn robbant be, de évről évre fejlődött és 2021-ben már All-American lett. A kézhasználatán még javítania kell, de guardként és tackle-ként is van tapasztalata és már az első héten a kezdőcsapatba állítható. A liga egyik legjobb futásblokkolójává válhat.

2. Evan Neal (Alabama)

Három évig volt kezdő, először guardként, majd jobb oldali tackle-ként vetették be, végül pedig átkerült a vakoldalra. Kész alapanyag, benne már nincs akkora fejlődési potenciál, mint Ekwonu-ban, de nem is nagyon találni hibát a játékában. Mindketten top 5-ös értéket képviselnek.

3. Charles Cross (Mississippi State)

Neki csak egy poszton van tapasztalata, kizárólag a vakoldalon foglalkoztatták és vannak kérdések, hogy az O line jobb oldalán is megfelelő lenne-e. A pro day-en RT-ként is kapott gyakorlatokat és állítólag helytállt. Futásblokkolásban szignifikánsat kell még fejlődnie, de a passzjátékot kiválóan védi és a potenciáljának köszönhetően valószínűleg a legjobb 10-ben gazdára talál.

4. Trevor Penning (Northern Iowa)

Ha van valaki, akire tipikusan illik a prosztó jelző, akkor ő az. Imádja elpusztítani az ellenfeleit és néha már túlzott is az agresszivitása. Kis iskolából jön, így kérdés, hogy arra hogyan fog reagálni, ha nem ő lesz a legfizikálisabb játékos a line of scrimmage környékén. Meglepően atletikus, aki tackle-ként is megállhatja a helyét a profik között, azonban nem gondolom azt, hogy top 20 játékos lenne.

5. Tyler Smith (Tulsa)

A draft egyik legfiatalabb játékosa, alig múlt 21 éves és 23 mérkőzésen kezdett, így ő már inkább projektnek nevezhető. Kissé nyers még a játéka, türelmesnek kell lenni vele kapcsolatban, azonban az ereje, a felépítése és az atletikussága miatt óriási potenciál lakozik benne, ezt pedig szeretik az edzők.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3017807443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása