Vajon igaza van Toomernek?

2020. június 05. - Asbee

A kételyét fejezte ki Amani Toomer az elkapóinkkal kapcsolatban, a korábbi játékosunk szerint erősítést érdemelt volna ez az egység is. Téved vagy igaza van?

Tovább

A saját létesítményükben kell edzőtáborozniuk a csapatoknak

Szépen lassan elkezdenek szivárogni a hírek az idei szezonnal kapcsolatban. Ezúttal az edzőtáborokról kaptunk információt, amelyeket kötelesek lesznek a csapatok a saját létesítményükben megtartani.

Ez annyit jelent, hogy a korábbi éveknek megfelelően továbbra is East Rutherfordban, New Jersey-ben fognak felkészülni a játékosaink. Több szabadtéri pálya és egy fedett csarnok is a rendelkezésre áll, néhány éve építették fel a komplexumot. A fő kérdés, hogy ott lehetnek-e a szurkolók, de ha engem kérdeztek, akkor nagyon kis esély van rá, hogy nyílttá tegyék ezeket a gyakorlásokat (bár ha abból indulunk ki, hogy a zavargások kapcsán milyen tömeg gyűlik össze, ha ez nem indítja be újra a pandémiát, akkor nem tudom mi fogja).

Még egy fontos infó, hogy minden csapat csak egyénileg készülhet, a korábbi közös edzéseket ezúttal mellőzni kell. Volt róla pletyka, hogy a Titans-szel közösen készültünk volna az előszezon összecsapásunkra, ez semmiképp sem fog összejönni. Összességében kedvező hírek ezek, hiszen néhány héttel ezelőtt még arról volt szó, hogy a vírushelyzet miatt a training campre el kell hagyni az államot, de úgy néz ki adott lesz a zavarmentes felkészülés. Remélhetőleg most már semmi sem szól közben és egy rendkívüli események nélküli edzőtábort és szezont fogunk átélni.

Új helyszínen edzőtáboroznak majd a csapatok?

A vírushelyzet miatt nehéz helyzetben van az NFL is, hiszen az offseason nagy részét virtuálisan kell megtartaniuk. Ugyan szerte a világban elkezdtek enyhíteni az intézkedéseken, de azért legyetek óvatosak és maradjatok minél többet otthon! A terv szerint az edzőtábor és a szezon eredeti időpontban kerül megrendezésre, de számos állam rosszabb helyzetben van a többihez képest, így elképzelhető, hogy lesz olyan csapat amelynek költöznie kell a training camp alatt.

Ligaszerte az a hír járja, hogy mindenki a szezon megtartását támogatja, de némi csúszás előfordulhat. Az NCAA sem akar leállni és van olyan információ, amely alapján mindkét bajnokság októberben indulna el.

A Fehér Ház egyik orvosszakértője, Dr. Anthony Fauci óvatosságra int:

"Úgy gondolom hogyha van egy fertőzött játékos a pályán aki ütközik egy másikkal, akkor reális esély van rajta, hogy megfertőzi őt is. Ha biztos akarsz lenni a dolgodban, akkor teszteket kell elvégezni a mérkőzések előtt és akinek pozitív lesz az nem játszhat."

Azt gondolom, hogy ez alap, rendszeresen tesztelni fogják a játékosokat az edzőtábor alatt is. Ha saját véleményt kell mondani, akkor arra számítok, hogy látni fogunk NFL mérkőzést az ősszel, de nem lepődnék meg egy csúszás láttán. Kicsivel több mint két hónap van még az edzőtáborig, addig sok minden történhet, arra azonban készüljünk, hogy zártkapus összecsapásokat fogunk látni. És tényleg vigyázzatok magatokra!

A véleményem a sorsolásról

Teljes szezonra számít az NFL, elkészült a liga sorsolása. Ugyan nem tudjuk, hogy mikor térhetnek vissza a szurkolók a stadionokba és az sem biztos még, hogy valóban ebben az időpontban kerülnek meghatározásra a mérkőzések, de bizakodjunk. Mint tudjátok én azon az elven vagyok, hogy inkább tovább üljünk el a szebbik felünkön, hogy később sem legyen ennél komolyabb baj, de nem szeretnék egészségügyi elemzésekbe belemenni. Inkább latolgatom az esélyeket.

95937043_3200241180008256_7222089943194009600_o.jpg

Tovább

7/238: T.J. Brunson, LB (South Carolina)

Az NFL draft véget ért, csapatunk talicskányi új játékossal gazdagodott. Mindazonáltal ezek a játékosok nem ugyanazt a szintet képviselik és ismertségben is hatalmas különbségek vannak közöttük. Minden draft alatt eljön az a pillanat, amikor egy húzás után azt kérdi magától az ember: „Ez meg ki a bánat?” Ennek jó okai vannak. Minden évben 250+ játékos kerül kiválasztásra, valamint legalább 100 másik játékos jut el a training campekre, mint draftolatlan szabadügynök és rajtuk kívül van még ki tudja hány játékos, akiknek itt véget ér az álom. Míg más csapatokon jót lehet nevetni, amikor ilyen játékosokat húznak (Minél korábban, annál nagyobb a móka – Emlékszik még valaki Jonas Moutonra?), addig a hazai pályára érkező ilyen pickeket jobb, ha a hátsó körökre korlátozzuk. Ebben az írásban a csapat egyik ilyen 7. körös választottjával T.J. Brunsonnal ismerkedhetünk meg.

Tovább

Gyors értékelő az idei class-ról

Lezajlott a 2020-as NFL Draft, amely a vírushelyzet miatt virtuálisan került megrendezésre, így alkalmazkodóképes stábokra volt szükség. Különösen fontos játékosbörzéhez érkeztünk, hiszen egy újabb rossz szezon akár Dave Gettleman munkájába is kerülhet. Egy podcast formájában is ki fogjuk fejteni a véleményünket (addig kisebb-nagyobb mértékben az álláspontunk is változhat), most azonban jöjjön tőlem egy gyors értékelő.

Tovább