Regular season week 15: Dolphins 20 Giants 36

2019. december 15. - Asbee

Kínkeserves hetek után, a 4. játéknapot követően sikerült végre nyerni, a szintén gyengélkedő Dolphins-t sikerült két vállra fektetni. Ezzel mi is 3-11-re javítottuk a mérlegünket és könnyen lehet, hogy ez volt Eli Manning utolsó New yorki mérkőzése.

Tovább

Amit elszúrt Gettleman

3 forduló híján két szezon telt el az edző és GM váltás után, a csapat pedig soha nem látott mélységekbe zuhant. Még a 2016-ban mutatott teljesítménynél is gyengébbek vagyunk és az új rezsim második szezonja gyengébb mint az első. Ez komoly aggodalomra ad okot, illetve újabb azonnali változtatásokat igényel. A források szerint eléggé biztos Pat Shurmur elküldése, de őt követheti Dave Gettleman is. Lássuk mit szúrt el a general managerünk.

Tovább

Mennyire jó az újonc magunk?

Az elmúlt három szezonban csak a bosszankodásból jutott ki nekünk, sorozatban harmadszor fogunk a liga aljában végezni. Egyedül a relatíve reményteljes fiatal játékosaink miatt lehetünk valamennyire bizakodóak, más pozitívumot  nem látok. A kérdést azonban itt is fel kell tenni: valóban ők jelentik a jövőnket, vagy csak a kevés tapasztalatuk miatt látjuk őket jobbnak a képességeiknél? Erre keresek most választ.

Tovább

És a pesszimista jóslat

A tegnapi nap során írtam egyet arról, hogy mi okozhat javulást a következő két-három évben. Sajnos azonban az élet nem mindig ilyen szép és hiába vagyunk három éve a szopórolleren, ez még nem jelenti azt, hogy automatikusan sikeresebb szezonok következnek. Elő lehet készíteni a papírzsebkendőt, hiszen a mai napon depresszívre veszem a hangvételt.

Tovább

Miben bízhatunk a jövővel kapcsolatban?

Sorozatban a harmadik szezonban vagyunk a liga legrosszabb csapatai között és a Super Bowl érában a franchise legrosszabb éveit éljük meg. Teljesen jogos a szurkolók frusztráltsága és előbb-utóbb a játékosok motiváltsága is fogyóban lesz. Munkahelyi és egyéb elfoglaltság miatt nem volt lehetőségem mostanában hosszabb bejegyzéseket írni, de most megvizsgálom, hogy vajon mibe kapaszkodhatunk a jövőt illetően.

Tovább

Regular season week 12: Giants 14 Bears 19

A vezetőedzői pályafutása mélypontjához érkezett Pat Shurmur, aki teljesen súlytalan csapatot állított ki a Chicago Bears ellen. Nem tudom mit műveltek a szakembereink a szünetben, de a második félidőben hosszú ideig totál hatástalanok voltunk, amely Aldrick Rosas két kihagyott mezőnygólja mellett a győzelembe került.

Tovább

Regular season week 10: Giants 27 Jets 34

A New York Jets ellen sem szakadt meg a rossz szériánk, a városi riválisunk ellen is sikerült vereséget szenvednünk. Kivételesen mi számítottunk az esélyesnek, de a játékosainkat ez nem érdekelte és roppant hullámzó teljesítményt nyújtva, 27-21-es vezetésnél sikerült leblokkolniuk és egy kritikán aluli negyedik negyeddel elherdálni a győzelmet.

Tovább

Engram és Shepard: vajon bekövetkezik az áttörés?

Az elmúlt két szezonban teljesen felforgatta a csapat keretét Dave Gettleman, sorra távoztak a nagy nevű játékosok és az irányítóváltást is most nála bonyolítottuk le. A „túlélők” közé tartozik Evan Engram és Sterling Shepard, akiknek nem kisebb feladatuk van mint az, hogy pótolják OBJ-t. Több alkalommal is megmutatták már, hogy milyen veszélyes játékosok tudnak lenni, valami azonban rendre hiányzik. Vajon képesek lesznek klasszisokká válni?

Tovább