Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Offensive line kérdések

2012. február 18. - Asbee

Minden NFL csapat támadó alakulatának mozgatórugója az Offensive Line. A Diehl-Seubert-O’Hara-Snee-McKenzie ötös a múlté, az új idők megkezdődtek a támadófalban…

Haladjunk kívülről befelé. OT posztra a legutóbbi drafton vártunk játékost az első körben, ez a szakértők szerint idén is elképzelhető. Igaz nem húzunk gyakran első körökben a támadófalba. Kareem McKenzie szerződése lejár, életkora miatt pedig várhatóan távozni fog. Egy kis összegű egyéves szerződést esetleg kaphat. Stacy Andrews kontraktusa szintén véget ért, őt valószínűleg megtartjuk backupnak. Néhány play-nél plusz blokkolóként is bevetettük, sőt arra is volt példa, hogy elkapóként várta a labdát. Hiába állt tök üresen Eli nem mert az irányába passzolni. Komikus látvány volt. Will Beatty szemsérülése miatt Andrews-hoz hasonlóan IR-re került, szereplésére ellenben nem lehetett panasz. Korábban számos kritika érte a Connecticutról érkező tackle-t, azonban idén a vakoldalon jól játszott, megmutatta, hogy hosszú távon is lehet számítani rá. Kiválása után David Diehl tért vissza a helyére. Róla már nem mondható el ennyi jó, igaz tackle pozícióban jobb volt, mint guardként. Idén már 32 lesz, ahogy tavaly kiraktuk O’Harát és Seubertet is, úgy idén ő is távozhat. 2012-ben majdnem 4 milliót foglalna a capből, ekkora fizetést véleményem szerint már nem érdemel. James Brewer rookie szezonját leginkább inaktívként pihente végig, project playerként hoztuk, méretei McKenzie méreteire hasonlítanak. Folytassam? Meredek lesz amit mondok, de ide max az utolsó körökben van értelme draftolni, de leginkább még ott sem. Beatty bevált, ha megsérül, ott van Diehl, McKenzie-t egy évre meg kell próbálni visszacsábítani, tőle tovább tanulhatna Brewer, aki aztán át is venné a szerepét.

A guardok között található meg falunk legmagabiztosabb embere, Chris Snee. Egyetlen hátránya, hogy már ő is elmúlt 30, néhány szép év azért még hátravan pályafutásából. A LG helyén idén Diehl kezdett átlagos teljesítménnyel. Beatty sérülése után, ahogy már korábban elhangzott posztot váltott helyén pedig hol Kevin Boothe, hol Mitch Petrus szerepelt. Diehl teljesítményétől ők sem maradtak el. Boothe szinte megtestesíti a franchise backup fogalmát, a fal bármelyik részében bevethető, sérülések esetén számos alkalommal őt vették elő elsőként. Centerként viszont sokszor borzalmas snapeket adott, így remélhetőleg azon a poszton kevesebbet fogjuk látni. Jerry Reese tavaly az egyik legfontosabb lépésnek nyilvánította az ő újraigazolását és élt is a lehetőséggel. Nem is csoda, hiszen akkora hátsó fertállyal rendelkezik, hogy mire megkerülnék az ellenfél D line tagjai, már vége is az adott negyednek. Mitch Petrus két éve fekvenyomásban villogott a combine-on, mostanra pedig kezdő játékossá érett. Amikor pályára lépett, ő sem vallott szégyent, jobban bízok benne, mint Diehlben. Az esélyt meg kell adni neki, ahogy bejött Beatty-nél, nála is könnyen bejöhet. Tony Ugoh szerepelhet még backupként, persze csak ha hosszabbítunk vele.

Végül a center poszt, ahol Dave Baas új emberként mutatkozott be, a 49ers-től érkezett. Futásblokkolásban nem az igazi, néhány meccsen mikor nem játszott, gyanúsan jobban ment a futás. Ha pedig 100 yard felett futottunk, akkor nagy valószínűséggel nyertünk is. Ennek ellenére nem rossz játékos, azonban a harmincon már ő is túl van, a capből pedig majd’ 5 milliót foglal el. Fizetéscsökkentésbe bele lehetne rángatni. Cseréje, ahogy az korábban is elhangzott, Kevin Boothe lehet, aki ha megtanul snapelni korrekt játékost lehet ezen a poszton is. A másik alternatíva Jim Cordle lehet.

A leírtak alapján szerintem egy Beatty-Petrus (Diehl)-Baas-Snee-McKenzie (Brewer) fal egyáltalán nem mutatna rosszul, az első körökben nem érzem neednek az offensive line-t. Néhány mock draftban ugyan az első körre megemlítik Peter Konzot, azonban szinte kizártnak tartom, hogy Baas fizetése mellett első körben centert húzzunk. Guard poszton alaposan be van tárazva a fal, tackle poszton McKenziet egy évig marasztalni kell még, utána Brewer megoldja, center posztra tudok elképzelni egy picket, azonban azt is csak az ötödik körtől. Saulsberry talán elérhető lesz még ekkor, igaz ő lehet guardként szerepel majd az NFL-ben, Molk és Gerhart pedig alulméretezett.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr714129619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása