Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFL Scouting Combine: Burfict újabb kör(öke)t csúszott?

2012. február 28. - Asbee

Burfict képességei alapján 1. körös prospect lenne, azonban a pályán kívüli magatartása miatt a 2-3. körre várták. A LB posztot neednek érzem, így úgy gondoltam akár le is csaphatnánk rá, az évek során az edzői stáb remekül kezelte a problémás játékosokat. Ma azonban tovább rontott a helyzetén.

Először is nyilatkozatával borzolta a kedélyeket. Utolsó, némileg csalódást keltő évéről beszélt: "Átlagosan játszottam. Ennél jobb teljesítményt tudok nyújtani. Ez számtalanszor zavart. Ráadásul az edzőim is összezavartak. Nem tudtam, hogy kezdek, vagy a padot fogom koptatni. Ez zavart, azonban megpróbáltam túltenni magam rajta."

Számtalan edzőben, szurkolóban negatív kritikát keltett ez a nyilatkozat. Nem kritizálhatod a korábbi mestereidet, még akkor sem, ha így gondolod, inkább csöndben kell maradni. Beszélt egyik korábbi incidenséről is, mikor csapattársával csapott össze. A konfliktus az egymás elleni játékban kezdődött, amit aztán az öltözőbe vittek a felek.

Most azonban térjünk át mai teljesítményére. A drilleken, amiken szerepelt, katasztrofális volt. 40 yardon 5,09-t futott, ez a legrosszabb idő a LB-k között, DT-k futnak általában hasonló időket. Broad jumpban (104 inch) szintén a legrosszabb, míg vertical jumpban (30 inch) utolsó előtti lett. Ugyan nemcsak ezek a felmérők számítanak, sokkal inkább például a játékhoz szükséges ösztön, azonban Burfict annyira katasztrofális ezekkel a számokkal, hogy akár a további zuhanása is lehetséges. A 2. kör végén így jobb játékosokat is találhatunk nála, a 3. kör végére pedig valószínűleg már kiviszik. Egyértelműen "boom-or-bust" player.

Luke Kuechly ellenben jól szerepelt, hozta az elvártakat, valamint Dont'a Hightower sem hozott szégyent magára. 1/32-nél szinte biztosan nem lesznek már benn. Mychal Kendricks fekvenyomáson kívül mindenben az élbolyban végzett, azonban a Golden bears-ben 3-4-es rendszerben játszott, mind belül, mind kívül.  4-5. körbe jósolták, akár a 2. körben is elvihetik már. James-Michael Johnson is jó választásnak tűnik, igaz a hátsóbb körökben, első évében a special team hasznos tagja lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr434218854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása