Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Regular season week 11: 49ers 16 Giants 10

2014. november 17. - Asbee

3-7-re romlott csapatunk mérlege miután labdaeladásokkal tarkított, roppant bosszantó vereséget szenvedtünk a San Francisco 49ers ellen. Ezzel szinte minden esélyünket el is veszítettek a rájátszásra.

A mai napon az offense mondott csődöt. Eli Manning öt alkalommal adta el a labdát, a futójáték nem működött, támadófalunk pedig a passzjátékot sem tudta kellőképp támogatni. Justin Pugh sérülés miatt kiállt, Charles Brown pedig az egyik legrosszabb játékos volt a mai napon. Az offensive line-t nem sikerült kellőképp stabillá tenni, további változtatások szükségesek majd. A jövőben Weston Richburgnek centerként kellene szerepelnie, illetve Geoff Schwartz visszatérése is időszerű lenne már. Manning sajnos a tavalyi arcát mutatta és ugyan nem minden interception az ő lelkén szárad, de sokkal jobban kell vigyáznia a játékszerre. Kellemetlen meglepetés volt ez az elmúlt hetek teljesítménye után. Igaz azt se feledjük, hogy szinte minden évben látunk egy hasonló mérkőzést Eli-tól (korábban rendszerint a Vikings ellen időzítette ezt), mikor semmi sem jön neki össze. A játékhívással különösebb probléma nem volt, igaz a red zone szituációban bemutatott három egymás utáni fade játékon lehetett volna mit változtatni. Volt egy tökös hívásunk is a special teamben, Josh Brown onside kickje meglepte ellenfelünket és sikerült visszaszerezni a labdát. Kár, hogy az offense nem tudott vele mit kezdeni... Azért ki tudunk emelni két játékost támadóink közül, Odell Beckham Jr. újra elkápráztatott mindenkit, Rueben Randle pedig fel tudott zárkózni mellé.

A védelem meglepő módon sokat fejlődött az elmúlt héthez képest, Kaepernick nem tudta megismételni Russell Wilson futóteljesítményét. Itt sem láthattunk tökéletes játékot, de a defense-re nem lehetett panasz, ők mindent előkészítettek a mérkőzés megnyeréséért. Azért látszott az is, hogy a San francisco-i offense sem volt a topon, csak egy-egy hirtelen fellángolásra futotta tőlük, sajnos az egyikből egy nagy játék és TD lett. A futás elleni védekezés viszont még mindig hagyott kívánnivalót maga után, Frank Gore-al nem nagyon tudtunk mit kezdeni. Azért Mark Herzlich érdemel némi dicséretet, magához képest jól szerepelt és több alkalommal is a labda közelében tartózkodott. A védőfaltól több nyomás kell és JPP-től is hiányzik az extra teljesítmény.

Rájátszásról itt már felesleges beszélni, ez a szezon már elúszott. Innentől kezdve az egyéni teljesítményekre lehet koncentrálni. Több ígéretes fiatalunk is van, be lehet dobni őket a mély vízbe. Többi játékosunktól is kell a jó játék, hiszen jövőjük forog kockán, néhány jó mérkőzés egy vagy két profi évet jelenthet nekik. Edzői stábunkból többen Tom Coughlint és/vagy Perry Fewellt is eltávolítanák pozíciójából. Erre majd a következő hetek adnak választ, az viszont biztos, hogy egy nyerhető meccset sikerült elveszíteni, ami a 2014-es idény végét jelenti.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr156908229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása