Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Dradt prospectek: Ronald Jones II, RB (USC)

2018. március 24. - szviko

Ahogy Nick Chubb ismertetőjében is kifejtettük, Saquon Barkley mellett számos tehetséges RB jelentkezett az idei draftra, ahol a mély classnak köszönhetően hemzsegnek a 2. vagy akár a 3. napos tehetségek. A következőkben pedig az USC futóját, Ronald Jonest vesszük górcső alá.

usc_football_2017_wmu_mcgillen_090217_1547_71.jpg

Jones 1997. augusztus 3-án született a Georgia állambeli Fort Stewartban. A Texas-i McKinney North High School csapatában focizott, ahol összesen 4810 yardot és 73 TD-t szorgoskodott össze, ennek eredményeként a Rivals.com 4 csillagos tehetségnek tartotta. Pozíciójában a 2., összességében pedig a 40. legjobb játékosnak rangsorolták a középiskolás játékosok között. 28 ösztöndíj közül végül a University of Southern California ajánlatát fogadta el.

True freshmanként nem jutott kezdő szerephez, azonban így is sikerült a korábbi Heismann-győztes, Charles White  iskolarekordját beállítani (987 yard, 8 TD), amiért All-Pac 12 csapatos jelölés járt. Következő szezonban némivel több labdacipeléssel már átlépte az 1000 yardos határt (1082), hatpontosból pedig 9 került a neve mellé, ezúttal második csapatos All-Pac 12 kerettagságért. A holtszezonban rengeteg izmot pakolt magára, aminek junior évében meg is lett a pozitív hatása: 1550 yard, 14 TD mellett, de ami a legfontosabb, hogy az előző évi 177 cipelés után 2017-re 261-szer futtatták vele a labdát. Senior évét nem várta meg, juniorként jelentkezett az idei játékosbörzére.

Erősségek:

Remek irányváltási képességekkel rendelkezik, vállát a megfelelő magasságban tartja. Könnyen lefordul a védőkről, képes azonnal megállni, majd másik irányba elindulni. Rendkívül türelmes futó, nagyon jó érzékkel várja meg a blokkok kialakulását, folyosók megnyílását, ezért az off-tackle játékok során rendszerint eredményesen fut. Határozott játékos, igyekszik az utolsó pillanatig előrehaladni. Tud vigyázni a labdára, 623 cipelésből mindössze 2 fumble-t vétett. Ügyesen blokkol szabad területen, screen passzoknál rendszeresen és eredményesen blokkol az elkapóknak.

Gyengeségek:

Mint általában az egyetemi futók, úgy Jones sem remekel túlzottan a passzblokkolásban. Egyetemi évei alatt mindössze 31 elkapást jegyez, bizonyítania kell, hogy a játék ezen elemében is hasznos tud lenni. Méretei elmaradnak az ideálistól, izomtömege is gyarapításra szorul, hogy az NFL-ben is sikeres legyen. A Combine-on csak néhány feladatot csinált meg, jobb számokat vártak tőle. Felépítése miatt nem terhelhető 20+ cipeléssel meccsenként.

Combine eredmények:

Méretek: 6'00" és 200 lb
40 yard: 4,65 s
Fekvenyomás: -
Súlypontemelkedés: 36,5 inch
Helyből távolugrás: -
3 cone drill: -
20 yard shuttle: -

Testfelépítése és méretei miatt bőven akadnak kérdőjelek Jones-szal kapcsolatban, amit nem biztos, hogy minden GM bevállalna, azonban egy jó edzői stábbal, valamint egy, a rosteren lévő power back-kel igazán remek játékos válhat belőle. Habár nagyrészt late-1. vagy 2. körös grade-del rendelkezik a szakértők körében, azonban 2/34-en nem biztos, hogy Jones-t vinném ki Gettleman helyében.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6513774914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása