Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mekkora szerződést kaphat Collins?

2018. november 06. - Asbee

Már most beindultak az offseasonnal kapcsolatos találgatások, az időszak egyik főszereplője pedig Landon Collins lesz. A szezon végén lejárt a safety szerződése és a hírek szerint ragaszkodunk hozzá, pedig számos trade ajánlat érkezett az irányába. Apple-vel és Harrisonnal ellentétben őt nem adtuk el és a jelentések szerint ha nem sikerül vele időben megállapodni, akkor franchise taget kap. Vajon mennyibe fog fájni a megtartása?

Valóban úgy játszik a korábbi Alabama védő ahogyan azt a legszebb álmainkban gondoltuk a draftolásakor. Ez megmutatkozik a számaiban is, hiszen a bemutatkozása óta eddig 403 szerelést, 4 sacket és 8 interceptiont szorgoskodott össze. Az egyéni elismerésekből sem szenved hiányt, tavaly és tavaly előtt is szerepelhetett a Pro Bowlon, '16-ban pedig első csapatos all-pro választott volt, ráadásul esélyes volt az év védőjátékosa címének elnyerésére is.

Számos rekordösszegű safety szerződés született az elmúlt években, a következő ilyen kontraktus pedig vélhetően Collins-é lesz. Jelenleg Eric Berry a leggazdagabb safety, aki tavaly írt alá 6 évre 78 millió dollárért cserébe. Gyakorlatilag azonban ez 4 vagy 5 évre szól, hiszen már a 2021-es szezon után elég kedvező feltételekkel megszabadulhat tőle a Chiefs. Szintén ’17-ben ütötte meg a főnyereményt Reshad Jones, aki 5 évre kötelezte el magát Miamiban 60 millió dollárért cserébe, amiből 35 millió biztosan az ő kezében landol. Nem élvezheti ki teljes mértékben a kontraktusát Kam Chancellor, akinek egy sérülés miatt abba kell hagynia a pályafutását, de azért garantált tartalomként így is megkapott 25 miskát. Franchise taggel játszik idén LaMarcus Joyner, így nem tudni ki fizeti meg őt jövőre. Rajtuk kívül még Harrison Smith és Earl Thomas van az évi 10 millió felett keresők elit táborában.

Mindenféle szerénytelenség nélkül kijelenthető, hogy ehhez a névsorhoz tartozik Collins is. A támadóknál Odell Beckham Jr., a védőknél pedig ő lehet a következő évek vezérarca. Szükség is van rá, hiszen reális esély van Janoris Jenkins év végi távozására, rajtuk kívül pedig nincs kezdő szintű játékos a secondary-ben. Valamennyire bízhatunk Sam Bealben, de ne feledjük, hogy neki gyakorlatilag 2019 lesz az újonc éve. Új arculatot kaphat ez a védelem, hiszen az elmúlt egy évben elcseréltük Snacks Harrisont és Jason Pierre-Pault, a draftról pedig érkezett B.J. Hill és Lorenzo Carter akik mutattak már pozitív jeleket. Persze ne szálljunk még el tőlük, de ha így folytatják, akkor reális eséllyel válhatnak hasznos játékosokká. Van még munka ezzel a védelemmel, de érzésem szerint James Bettcher kihozza belőlük a maximumot és hatékonyabb passzsiettetéssel előléphet a középmezőnyből a csapatrész. Ehhez azonban óriási szükség lesz Collins-ra.

A megtartása azonban nem lesz olcsó. Ahogy Beckhamnél a 20, úgy nála a 15 milliós határ lehet az irányadó összeg. Ne feledjük, hogy akkor már két év el fog telni Berry hosszabbításához képest, így az ő fizetésével biztosan nem elégedne meg. Az 5 év az alapnak mondható, bár elképzelhető, hogy rápakolunk egy „extra” hatodik szezont is. Most maradnék az első változatnál és 5 évre 72,5 millió dollárral kínálnám meg, ami 14,5 milliót jelent évente. Ha már ilyen pontosan próbáltam belőni, akkor maradok is a precizitásnál és ennek a kb. 58 százalékát, vagyis 42 millió dollárt garantálnék. Ezzel a pénzzel mindenki elégedett lehetne, nálunk további évekre maradna egy elit safety, Collins pedig a klub legendáivá nőhetné ki magát.

Összefoglalva tehát: 5 év, 72,5 millió dollár, 42 millió garantált

Vélemények? Szerintetek milyen fizetéssel kínáljuk majd meg?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2714356075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása