Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Jöhet az új QB?

2019. január 28. - Asbee

Érdekes bejegyzést tett közzé Paul Schwartz, amelyben az irányítókérdésről osztott meg fontos információkat. Már egy éve is komoly esélyünk lett volna egy QB draftra, hiszen az 1/2-es választással a Darnold-Allen-Rosen hármasból mazsolázhattunk volna, mi azonban Saquon Barkley mellett döntöttünk. A generációváltást azonban nem sokáig lehet halogatni és a beat writer értesülései szerint érdemes lesz elkezdeni figyelni a leendő újonc irányítókat.

A terv ugyanis az, hogy 2019-nek is Eli Maninggel vágunk neki, de megpróbálunk draftolni egy első körös quarterbacket, aki egy év padozás után megkapná a stafétabotot. Úgy gondolom, hogy ez így abszolút korrekt. Egy rookie mellé kell egy tapasztalt játékos és Eli-nál kevés jobb csapattársat kaphatna. Ő is megérdemli, hogy kitöltse a szerződését és jó szájízzel távozzon New Yorkból, vagy pedig fejezze be a pályafutását. Azt se feledjük, hogy számos rosszabb irányítót találunk Manningnél és sokkal inkább őt nézem egy évig, minthogy aranyáron leigazolnánk egy Sam Bradfordot vagy egy Mike Glennont.

Eli személyében egy mentort is kap maga mellé a rookie, de ne gondoljuk azt, hogy QB edzőként is funkcionálnia kell. Segítséget jelent egy fiatal játékosnak, hogyha van egy tapasztalt klasszis a posztján akitől tanulni tud, de nem ezen múlik a siker vagy a bukás. Ha az első profi meccsén kezdő lett volna Patrick Mahomes, akkor sem égette volna meg magát és az Eagles-nél sem véletlenül bíztak meg rögtön Carson Wentz-ben. Az viszont valóban nem hátrány, ha nem kell azonnal teljesítenie az újoncnak.

A feltrade-et sem zárhatjuk ki. Ha minden igaz, akkor a papírforma alapján 11 darab választási jogunk lesz, ez pedig a jövő évi pickekkel együtt elegendő muníció ahhoz, hogy feljebb lépjünk a hatodik helyről. Ez azonban nem lenne olcsó. Tavaly a Jets két ’18-as és egy ’19-es 2. kört, valamint egy ’18-as negyedik kört adott a Colts-nak az 1/3-as pickért. Trade partner pedig bőven akadhat. A papírforma alapján az előttünk draftoló együtteseknek jelenleg nincs szükségük irányítóra. A Cardinals és a Jets tavaly draftolt ide az első körben, a Niners-nél ott van Garroppolo, a Raiders és a Buccaneers pedig úgy tűnik, hogy kitart Derek Carr, illetve Jameis Winston mellett. Rajtunk kívül azonban több trade partner is lehet, hiszen a Jacksonville Jaguars-nak még nagyobb szüksége van egy QB-ra, de ugyanez igaz a Denver Broncos-ra is, hiszen nem Case Keenum a jövő embere, de a Miami Dolphins is meghúzhatja a ravaszt egy esetleges Ryan Tannehill cut után.

Nem tudom mennyire igazak a híresztelések, hiszen azt kaptuk tavaly, amit kommunikáltak a csapat részéről, de Dave Gettleman bármikor képes megvezetni a médiát. Ha tényleg minden így van, akkor nagyon örülök, hogy végre belátták a csapatvezetők, hogy új irányítót kell keresnünk. Erre pedig az idei draft lenne a legalkalmasabb időpont. Viszonylag tűzközelben vagyunk, hiszen az 1/6-ról úgy is feljebb lehet lépni, hogy nem adjuk el a lelkünket, ráadásul relatíve kevés QB needes csapat van most a ligában. Ezen kívül nem kell veteránt igazolnunk az újonc mellé és Manning is dobbanthatna még egy nagyot. Ugyan nem ez a legjobb class, de Dwayne Haskins és Kyler Murray is érhet annyit, hogy behúzzuk elől.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2714592896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása