Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Greedy Williams, CB (LSU)

2019. február 07. - Asbee

Számos jó játékost adott már az LSU az NFL-nek és főleg a defensive backek kinevelésében jeleskednek, így különös figyelmet kell fordítani ezekre a tehetségekre. Idén is van egy első körbe várt prospectjük, a labdavadász Greedy Williams. Vajon beváltja a hozzá fűzött reményeket?

1997. december. 3-án született. Az eredeti neve Andraez, a Greedy becenevet az édesanyjától és a nagynénjétől kapta. Középiskolában a Calvary Baptist Academy tanulója volt. Együtt játszott a Michigan irányítójával, Shea Pattersonnal, akivel többször is állami bajnoki címet szerzett. Érdekesség, hogy 2005 és 2008 között a tavalyi Super Bowl győztes head coach Doug Pederson volt a csapat edzője.

Az LSU-n egy redshirtöt követő év után villámkarriert futott be. Az első aktív szezonjában 6 interceptiont szerzett, amivel All-SEC első csapatba választották. 2018-ban már jobban figyeltek rá az irányítók, de így is lehúzott két labdát. Nem várt sokat és jelentkezett a Draftra.

Erősségek

Kellően atletikus és megvan a magassága és a termete is ahhoz, hogy top játékossá váljon. Remekel az emberfogásban, le tudja követni az elkapó mozgását. Jól dolgozik az elkapás pillanatában is. Elegendő sebessége van a vertikális célpontok semlegesítéséhez. A labdát próbálja megjátszani és elkapni azt. Press coverage-ben is képes lehet a hatékony játékra. Gyors kezekkel rendelkezik, ki tudja billenteni a snap után induló WR-t. Minden irányba könnyedén mozog. Remek labdaérzék, 8 interceptiont mutatott be a két szezonja alatt. Az LSU-ra járt, ahonnan számos jó cornerback érkezett meg a ligába.

Gyengeségek

Képes bealudni route közben. Nehezen találja meg a hosszú passzoknál a játékszert. Túl hamar fordítja el press coverage-ban a csípőjét, amelynek köszönhetően előnyhöz jut az elkapó. Rossz technikával dolgozik a line of scrimmage környékén és több türelemre van szüksége. Konzisztensebb játék kell tőle. A legnagyobb gyengesége a  futójáték ellen mutatkozik meg, túl sok szerelést ront el és nem elég fizikális, ráadásul ilyenkor rendre félgőzzel játszik. Kevés tapasztalat zone coverage-ban.

 

Byron Murphy-t tartják a class első számú cornerbackjének, de Williams is kezdő potenciállal rendelkezik. Kellően gyors játékos, a combine-ra pedig 4,4 körüli 40 yardot jósolnak neki, ami növelheti az értékét. Elég magas és némi konditermi munkával némi izmot magára szedve tökéletes CB alkata lehet. Ugyanakkor kockázat is van a draftolásában, hiszen borzasztóan gyenge a futójáték ellen és nem mindig tűnik kellőképp motiváltnak. Kezdetben én csak man coverage-ban alkalmaznám, press-ben jó eséllyel meg fogják etetni a fizikálisabb elkapók. Esélyes arra, hogy a leendő csapatának a kiválósága legyen, ugyanakkor a negatívumai miatt arra is van sansz, hogy csalódást keltően teljesítsen.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6614613380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása