Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Jawaan Taylor, OT (Florida)

2019. február 18. - Asbee

Kedveli Dave Gettleman a nagy testű falembereket, ráadásul az egyik legnagyobb needünk a jobb oldali tackle. Lehet, hogy Jawaan Taylor a megoldás?

1997. november. 25-én született Floridában, Cocoa városában. A helyi középiskolába járt, ahol gondok akadtak a tömegével és ez több egyetemet elriasztott. Az utolsó két évében csapatkapitánynak választották. Végzősként All-State első csapatba került. A zenével is megismerkedett, dobolni tanult a helyi templomban. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták, először a Miamira commitolt, majd végül a Florida egyeteme mellett döntött.

Ő volt az első Gators falember 2007 óta, aki true freshmanként rögtön az első mérkőzésén a kezdőcsapatba került. 37 összecsapáson lépett pályára, jobbára RT-ként, kétszer védte a vakoldalt. 2017-ben a porcleválása ellenére is a pályán tudott maradni. A legutóbbi szezon debütáló mérkőzésén nem léphetett pályára az első drive-ban a csapatszabályok megszegése miatt. Szerencsére nem felel meg a floridai hagyományoknak és juniorként SEC All-Academic elismerésben részesült. 

Erősségek

Masszív felépítésű, már 14 évesen 325 lb körüli tömeggel rendelkezett és olyan vastag lábai vannak, mint egy nose tackle-nek. A méreteihez képest rendkívül atletikus és az átlagosnál nagyobb hatótávval rendelkezik. Rendkívül erős felsőtesttel bír, amelyet előszeretettel kamatoztat a pályán. Nem vacakol, keresi a kontaktot, előszeretettel bünteti meg az ellenfeleket. Megérzi a védő az ütését, akit távol tud tartani a labdától. Folyamatosan dolgozik a lábaival is. A futásblokkolás az igazi erőssége, de a passzjáték segítésében is megállja a helyét. Nem dől be a pass rushereknek, kétszer nem lehet megetetni ugyanazzal a trükkel. A fal belső részét is próbálja felügyelni, a legkorábban érkező veszély elhárítására törekszik.

Gyengeségek

Biztosan kap majd néhány kérdést a testtömegével kapcsolatban, a középiskolában előfordult, hogy 385 lb-re hizlalta fel magát. Túl szűk terpeszben áll. Az esetek nagy részében magasan játszik, nem mindig kerül be az ellenfél vállvédője alá. Képes túlfutni a kiszemelt támadón. Kötött csípőkkel rendelkezik. Javítania kell kicsit a lábmunkáján. Időnként lassan dolgozik a kezeivel. Csak a junior évére tűnt ki igazán.

Bivaly játékos Taylor, aki hihetetlen erővel rendelkezik, ráadásul a testalkatához képest kellően gyors is. Annak ellenére meg tudja állítani a védőfal embereit, hogy általában túl magasan játszik, amikor azonban helyes testtartással támadja őket, akkor kijön, hogy valóban mennyire fizikális tackle. Ez elméletileg javítható probléma, csakúgy mint a nem mindig helyes kézhasználat is.  Ugyan több támadó falember befuccsolt mostanában, de az ő negatívumai nem tűnnek annyira súlyosnak, mint Ereck Flowers-é és Greg Robinsoné volt, így akár azonnal kezdő lehet. Mindenképp az első körbe várom, a Combine és az interjúk döntik majd el, hogy mikor mondja be Roger Goodell a nevét.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8114633898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása