Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: DeAndre Baker, CB (Georgia)

2019. február 26. - Asbee

Empty Taxi írt egy ismertetőt a First Downra, amit felteszek ide is. Vélhetően másoktól is kapok még segítséget, így jóval több leendő rookie bemutatására számíthattok, mint a korábbi években.

Számos poszton nincs (még?) konszenzus, hogy ki a legjobb játékos a 2019-es draft classban. A cornerback is ezen pozíciók közé tartozik, nekem a személyes kedvencem Deandre Baker, most róla olvashattok bővebben.

1996. szeptember 4-én született Miamiban. A helyi Northwestern High School növendéke volt (a jelenleg aktív NFL-játékosok közül idejárt Teddy Bridgewater, Artie Burns, Amari Cooper, Lavonte David és Eli Rogers is), a foci mellett sprinterként is nagyon tehetséges volt, 200 és 400 m-en versenyzett, All-American elismerést is kapott (a Miami Northwestern HS sprinterképzéséről meg annyit, hogy itt érettségizett Brianna Rollins-McNeal, Rio olimpiabajnoka 100 m-es gátfutásban). Baker 3-csillagos recruit volt, a national signing dayen döntött végül a Georgia mellett annak ellenére, hogy az előző nap még azt tweetelte, hogy a Texashoz fog aláírni.

True freshman évében 11 meccsen lépett pályára. 2016-ban a Vanderbilt ellen megsérült a bokája, később visszatért, de a Georgia Tech ellen újra megsérült. Összesen 12 meccsen lépett pályára és 7-szer volt kezdő ebben az idényben, a legfontosabb momentuma ebben a szezonban a Liberty Bowlon volt, ahol a TCU utolsó drive-jában az ő leütött passzával zárult a 4. kísérlet. 2017-ben mind a 15 meccsen játszott, 14-szer volt kezdő, 9 leütött passzával csapata legjobbja volt, 2. csapatos All-SEC válogatott lett az edzőknél. Szó volt róla, hogy jelentkezik a draftra, de végül úgy döntött, hogy marad végzős évére, üzleti tudományokból diplomázott. 2018-ban mind a 13 mérkőzésen kezdő, 2 interception és 10 leütött passz került a statisztikai lapjára, konszenzus All-American, övé lett az ország legjobb defensive backjének járó Jim Thorpe Award.

Erősségek

Bátran és energikusan viselkedik a pályán. Fizikális a line of scrimmage-en. Annak ellenére, hogy nem a legnagyobb corner, a karhossza rendben van. Van tapasztalata pressben, press-bailben, off-manben és zónázásban is. Mentálisan éles, konstansan éber a saját területén. Press coverage az erőssége, általában övé a kontroll a line of scrimmage-en, a snap után jó technikával ér el ütemvesztést az elkapóknál. Fizikális a pálya mélységében, elkerüli, hogy elnyomják. Futás ellen is teszi a dolgát, perimeter védőként gyakran eléri, hogy a játék visszaforduljon befelé. Van tapasztalata a pálya két szélén és nickelben is.

Gyengeségek

Hosszú távú sebessége aggodalomra ad okot. A Missouri ellen többször lefutották, de más meccsen is történt ilyen. Mélységben konzisztensen lehet ellene szeparálódni, nem elég gyors, különösen az útvonalak csúcspontján. Csípője merevnek tűnik azon a ponton, mikor le kellene követnie az ellenfelet. Összességében átlagos atléta, hiányzik belőle a nagyszerű click-and-close képesség. Ha a snap után nem tudja rátenni az elkapóra a kezét, akkor megvan a veszélye annak, hogy el tudnak tőle szakadni. Időnként zónázásnál túl agresszívan üldöz egyes útvonalakat lemondva így a rábízott felelősségről. Kellene még rá némi tömeg, futás ellen konzisztensebben kellene leválnia a blokkokról.

Deandre Baker évről évre fejlődött az egyetemen, ami egy domináns végzős szezonban kulminálódott. A labdaérzéke, press technikája, útvonal felismerő készsége és tudatossága érdekes keveréket ad ki a mérsékelt mozgékonyságával és hosszú távú sebességével, tudását leginkább press/zone cornerként tudja kamatoztatni. Extrém nagy versenyszellem lakozik benne, ez látszik azon ahogyan szerel, ahogy küzd az elkapási ponton és még ott is, ahol nincs testi kontaktus. Off-man coverage-beli korlátait figyelembe véve Bakert séma-specifikus prospectnek kell tekinteni, de elit játékos lehet egy megfelelő csapatban. Azonnali hozzáadott értékkel bíró kezdőjátékos lehet egy press/zone csapatban.

Írta: Papp Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4914655427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása