Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Megszólalt Shurmur és Gettleman

2019. február 28. - Asbee

A héten elkezdődött Indianapolis-ban a Scouting Combine, ahol nemcsak az újoncokat érdemes figyelni, hanem a csapatok képviselői is megszólalnak. Számos új információval gazdagodtunk Pat Shurmur és Dave Gettleman által.

Egy évvel ezelőtt kb. azt kaptuk amit hallottunk. Már az első sajtótájékoztatóján kijelentette Gettleman, hogy komoly változások jönnek a támadófalban és így történt, minden poszton más lett a kezdő. Manning mellett is egyértelműen kiállt, a drafton pedig Barkley mellett döntött, ezzel lemondva a Darnold-Allen-Rosen hármasról. Most a Combine-on azonban más a helyzet. Inkább Shurmur volt az aki beállt az Eli-t támogatók sorába és újra eldalolta a tavalyi nótát, hogy úgy gondolja még mindig képes meccseket nyerni a QB és több éve van még a ligában. Kyler Murray-ről is beszélt a HC, akiről elismerősen nyilatkozott, tetszettek neki a mérkőzésfelvételei. Elmondta, hogy szereti, ha egy irányító mobilis, a magasságával kapcsolatban pedig nem tűnt túl aggódónak.

Könnyen lehet, hogy Shurmur az, aki kicsit megszépítette a valóságot, hiszen a general managerünk már nem először beszélt úgy, mint aki felkészült Manning leváltására. A helyzettől függetlenül a következő gondolat azonban igen megtetszett tőle:

Ez az amivel 100%-ban azonosulni tudok. Nem lehetsz puhapöcsű, ha megtetszik egy QB akkor kiválasztod. A halogatás nem vezet jóra, azt pedig sohasem tudhatod pontosan, hogy milyen lesz a következő évi felhozatal.

Ami viszont meglepett, hogy egy szabadügynök igazolását sem zárta ki Gettleman és újra felerősödtek a Nick Foles-szal kapcsolatos pletykák, aki nem kap franchise taget az Eagles-től. Ezt az utat azonban továbbra is valószínűtlennek tartom. Tetszett a GM-nek a Chiefs stratégiája, akik egy évig jegelték Patrick Mahomes-t, majd utána rögtön MVP lett. Nem látok abban logikát, hogy kirakjuk Eli-t, megszerezzük aranyáron Foles-t és mellé draftolunk egy első körös irányítót.

Ha minden igaz az sem eldöntött még, hogy franchise taget kap Landon Collins. Továbbra is azt mondom, hogy szükségünk van rá. Kevés a tehetség a védelemben, ráadásul Janoris Jenkins és Olivier Vernon is távozhat. A hibái ellenére is azt a szintet képviseli Collins, akinek odaadnám a taget is. Akár tetszik akár nem jelenleg ő a legjobb védőnk. Erősítésre szorul az egység, megéri néhány millió dollárért és egy gyengébb játékosért gyengíteni azt?

Összegezve a leírtakat kezdek kételkedni Collins megtartásában, emlékezzünk vissza, hogy anno Josh Normanről is lemondott Gettleman. Ez a Giants azonban teljesen más helyzetben van az akkori Panthers-höz képest és egy évi 11-12 millió dolláros szerződés esetén is úgy lehet strukturálni a fizetést, hogy az első évben 7 millió környékén keressen a játékos. Ez belefér a jelenlegi cap helyzetben. Az irányítókkal kapcsolatban azt várom, hogy megtartjuk az utolsó évére Eli-t és megpróbáljuk kiválasztani az utódját. Ehhez nagy valószínűség szerint feljebb kell lépni a 6. helyről, amire látok is esély. 10 választási jogunk van idén és a jövő évi pickek is a rendelkezésünkre állnak, simán el tudok képzelni egy a tavalyi Jets-hez hasonló manővert. Megosztó lenne az első körös QB pick, hiszen sokan nem kedvelik az idei felhozatalt. Ha nem kellene nagy erőforrást befektetni vagy akár az 1/6-on is elérhető lenne Haskins vagy Murray, akkor én meg tudnék barátkozni bármelyikük kiválasztásával. 

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2814659581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása