Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Melyik top szabadügynök köthet ki nálunk?

2019. március 10. - Asbee

A nyakunkon a free agent piac nyitánya, a csapatunk pedig tele van lyukakkal. A számítások alapján kb. 25-30 millió dollárnyi helyünk van a fizetési plafon alatt, így a tavalyihoz hasonló aktivitás várható. Vajon kit akasztunk le idén?

Elérkezett az idő, hogy megtaláljuk Eli Manning utódját és az eddigi nyilatkozatok alapján könnyen elképzelhető, hogy érkezik mellé konkurencia. Nem hiszem, hogy a veteránok közül fogunk válogatni, hiszen ehhez ki kellene raknunk Eli-t, ez pedig nem fog bekövetkezni. Újraigazoltuk Alex Tanney-t és ott van Kyle Lauletta is, egy rookie-t várok ide. A futókért és az elkapókért nem fogjuk törni magunkat, így őket most át is ugranám.

A támadófal jobb oldalába viszont várható az erősítés, biztosan megkörnyékezzük a Daryl Williams-Ja'Wuan James páros valamelyikét. Tavaly Andrew Norwellt pletykálták hozzánk, akit Gettleman hozott a ligába, ő azonban a Jaguars-nál kötött ki, idén pedig Williams-nél ugyanez a helyzet. Jason La Canfora be is dobott minket, szerinte a Bills ellen kell megküzdeni az ex-Panthers játékos kegyeiért. A többiek legfeljebb vészmegoldást jelentenének. Kevin Zetiler megszerzésével egy guard nem hiszem, hogy érkezni fog, center pozícióban pedig szerintem ismét megpróbálkozunk Jon Halapio-val.

Meg is érkeztünk a védőfalba, ahol óriási szükségünk lenne legalább egy klasszis passzsiettetőre. DeMarcus Lawrence, Jadeveon Clowney, Frank Clak és Dee Ford tag alatt áll, így őket elfelejthetjük. Fordot trade-elni próbálja a Chiefs, de kevés esélyt látok arra, hogy nálunk kössön ki. Talán Trey Flowers a no.1, de a korábbi Patriots játékosokkal mindig vigyázni kell. Rajta kívül Preston és Za'Darius Smith lehet a két legforróbb név, de én egyikükben sem látom a klasszist. Előbbi nem futott erős szezont, utóbbinak meg csak egy jó éve volt. Sérülésből jön vissza Ziggy Ansah, akit én elfelejtenék, Justin Houston pedig már elmúlt 30 éves, bár kinézem Gettlemanből, hogy őt vegye célba. Egy olcsóbb megoldást képviselhet Markus Golden, aki korábban dolgozott James Bettcher irányítása alatt.

A linebacker sorba is elfér az erősítés, bár itt sem találunk makulátlan névsort, majdnem minden jelölttel akad valamilyen gáz. Némileg meglepő módon nem adott taget C.J. Mosley-nak a Ravens, ez pedig intő jel lehet. Jordan Hicks tartósságával lehet probléma, számos mérkőzést kihagyott az eddigi pályafutása alatt. Anthony Barrnak a játéka esett vissza, nem tudhatjuk milyen formában lesz jövőre.

A cornerback névsortól még ennyire sem vagyok elájulva, így talán nem is csoda, hogy (egyelőre) nem raktuk ki Janoris Jenkins-t. A jeles társaság: Ronald Darby, Bryce Callahan, Jason Verrett, Pierre Desir, Bradley Roby. Vagy rövid ideig voltak jók, vagy visszaestek vagy nagyon sérülékenyek. Köszönöm, de nem.

Na és akkor a safety-k, ahol a névsor mélyítéséhez mi is hozzájárultunk. Talán Earl Thomas a legnagyobb név, aki súlyos sérülésből jön vissza, de vélhetően így is komoly igény lesz a szolgálataira. Adrian Amos a Bears-nél remekelt, bár azt hozzá kell tenni, hogy a kiesése után sem gyengült a védelmük. Tyrann Mathieu is elérhető, akinek több súlyos sérülése is volt már, így kicsit aggódom emiatt. Persze rajtuk kívül is van még opció, például Ha Ha Clinton-Dix és Lamarcus Joyner, ha pedig róluk is lemaradnánk, akkor Tre Boston vagy Kenny Vaccaro jelenthet megoldást. Tavaly nagy pangást láthattunk a safety piacon, idén jóval nagyobb lehet az aktivitás.

Gettlemant ismerve a támadófalba várom az elsődleges erősítést. Ha ez létrejön akkor már mindenképp jó teljesítmény kell ettől az egységtől, hiszen Solder és Zeitler is nagy fizetéssel játszik. Nem gyengíthetjük tovább a védelmet és úgy gondolom, hogy Collins helyett jönni fog egy jó minőséget képviselő safety. Ezen kívül a passzsiettetőket is érdemes megfigyelni, oda is muszáj lesz erősíteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3614681136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása