Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Mi lehet Gettleman terve?

2019. március 14. - Asbee

Megszólaltak a csapatunk oldaláról is Beckham cseréjével kapcsolatban és elmondta Gettleman, hogy megvan a terve a helyzet orvoslására. Összeszedek pár irányt, hogy mi is lehet ez.

1. Irányító draftolása idén

Különös figyelmet szentelünk a két top QB-nak, hiszen a Combine alatt az átlagosnál jobb figyeltük Dwayne Haskins teljesítményét, tegnap pedig Pat Shurmur is jelen volt az Oklahoma Pro Day-en. Nem kizárt tehát, hogy meghúzzuk idén a ravaszt és legyünk őszinték, fel kell trade-elnünk ahhoz, hogy a két játékos valamelyike biztosan nálunk kössön ki. Az elmúlt három évben Mayfielden kívül mindegyik irányítóért cseréltek, így idén is ez lehet a helyzet. A muníció megvan, jelenleg 12 választási jog áll a rendelkezésünkre, ez pedig sok. Az elképzelés mellett szól, hogy kedveli a csapatunk a Chiefs által lemodellezett váltást, egy évig jegelnének egy rookie-t, majd ő lenne a főszereplő. Azt azonban mindenképp számításba kell venni, hogy az idei QB felhozatal gyengébb az eddiginél és a papírforma alapján Kyler Murray lesz az 1/1, szóval az első háromban kellene választanunk ahhoz, hogy megszerezzük Haskins-t, ami túl nagy áldozatokkal járhat.

2. Csere Josh Rosenért

Ennek az útnak az előfeltétele az, hogy valóban Murray-t akarja a Cardinals. Ha igen, akkor viszonylag jó áron megszerezhető lenne Rosen. Harmadik kört emlegetnek vele kapcsolatban, a 3/95 azonban kevés lenne ehhez a tranzakcióhoz. 8 harmadik napos pickünk van, amelyek nem képviselnek túl sok értéket, így hozzá lehetne csapni valamelyiket a value növeléséhez. Kevesebb kockázat van ebben a lépésben, mint egy rookie irányítóban. Sokkal kisebb az érték és a balszerencsésen sikerült bemutatkozó éve ellenére is van akkora potenciál Rosenben, mint Haskins-ékben. Ebben az esetben viszont totál feleslegesnek tartanám Manning megtartását, de tutira vele vágunk neki 2019-nek. Ez lesz Rosen második szezonja és ha totálisan homálynak tűnne, akkor dead money nélkül kirakható egy évvel később, vagy az olcsóságával megfelelő csere maradhatna. A gyenge irányítójáték jó draftpozíciót jelentene 2020-ban is, így akkor valóban fel lehetne használni az első kört.

3. Erősíteni a keretet

Talán erre a kimenetelre van a legnagyobb esély. Defense heavy az idei draft, az első körös pickek pedig remek alkalmat biztosítanak arra, hogy két klasszist is megszerezzünk. A belső falembereken kívül gyakorlatilag bárhová érkezhet az erősítés, annyira lyukas a védelmünk. Ugyanakkor a támadófalba is várható a pick és valljuk be talán ez az irány lenne Gettleman számára a legkellemesebb. Alaposan betárazott és annyi a need, hogy nyugodtan nyomathatja a BPA-t, az idei sok újoncért cserébe pedig jövőre le lehet mondani egy-egy. Olyan hírek láttak napvilágot, hogy egyre nagyobb esély van az idei első körös irányító skipelésére is, ez pedig kényszerhelyzetet eredményezhet 2020-ra. Jelen pillanatban erősnek tűnik a jövő évi quarterback felhozatal, de addig még sok van hátra  és alaposan le is húzhatnak minket ekkor.

Ezeket az utakat tartom a legelképzelhetőbbnek. Vagy idén szerzünk meg egy irányítót és felhasználjuk a megszerzett választási jogokat, vagy jövőre húzzuk meg a ravaszt és idén felturbózzuk a hiányposztokat. Egy év múlva akár csere nélkül is összejöhet a QB pick, hiszen jelen pillanatban az 1/1-re is reális esélyünk van. A közhelyektől megkímélnélek titeket, nem szokásom leírni, hogy mindegy mi történik, csak a helyes lépés legyen az és a társai, ezektől a falra mászok. Egészen egyszerűen nincs más választása Gettlemannek, ahogy elmondtuk tegnap a podcastben ez már valóban az ő csapata, ha nem tud belátható időn belül eredményeket felmutatni, akkor megbukik a tevékenysége.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7814688080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása