Magyar New York Giants Szurkolói Blog

4/108: Julian Love, CB (Notre Dame)

2019. április 27. - Asbee

DeAndre Baker után tovább erősítettük a cornerback sorunkat, a draft harmadik napját a Notre Dame cornerbackjével, Julian Love-val nyitottuk meg.

1998. március. 18-án született Westchester városában Illionois-ban. A Nazareth Academy (wtf?!) középiskolájába járt, ahol defensive backként és futóként is remekelt. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták, az egyeteméül pedig a Notre Dame-et választotta.

Az egyetemi pályafutása során összesen 5 interceptionig jutott, amelyből hármat 2017-ben szedett össze. Statisztikailag természetesen ez a szezonja volt a legerősebb, azonban tavaly konszenzus all-american választott lett. Úgy döntött, hogy eleget bizonyított már az egyetemen és a freshman szezonja után jelentkezett a draftra.

Erősségek

Ösztönös játékos, hamar felméri a kialakult játékszituációt. Jó statisztikák, 4 interceptionje van az elmúlt két évből. Jó backpedal, nem pánikol be és fordul meg túl korán. Gyors lábak, le tudja másolni az elkapó mozgását. Előre fel tudja mérni, hogy milyen útvonal következik. Zone és man coverage-ban is hatásos tud lenni. A jó technikai képzettség megfelelő testkontrollal párosul. Szinte sosem távolodik el az elkapójától, folyamatosan tapad.

Gyengeségek

Lehetne dominánsabb is az 50-50 szituációknál. Átlagos sebesség, a gyors elkapók meg tudják égetni. Némi erőre is szüksége lesz a profik között. Az utolsó évében nagyon megnyomta két mérkőzés a statjait. Nem tud mit kezdeni a nagy testalkatú WR-ek blokkjaival.

Combine eredmények

Méretek: 5'11" magas és 195 lb tömegű
40 yard: 4,54 s
Fekvenyomás: 14
Súlypontemelkedés: 36 inch
Helyből távolugrás: 121 inch
3 cone drill: 6,72 s
20 yard shuttle: 4,1 s

Korrekt picknek tűnik így első látásra, teljesen jó értéket képvisel a 4. kör elején. Nem lepődtem volna meg azon sem, ha a harmdik kör közepén kiválasztják. Kell a segítség a cornerbackek közé, hiszen sem minőség sem mélység nincs a poszton. Bakerhez hasonlóan ő sem villámléptű és a mérete miatt a slotban találhatja meg a helyét. Grant Haley az egyetlen vetélytársa, akár már újoncként kezdő lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9714789874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása