Magyar New York Giants Szurkolói Blog

5/171: Darius Slayton, WR (Auburn)

2019. április 28. - Asbee

A védelem erősítése után egy elkapó érkezett az ötödik körös kompenzációs pickünkkel, Darius Slaytonnak adunk egy esélyt arra, hogy megmutassa a képességeit.

Atlantába járt középiskolába és 4 csillagos tehetségnek rangsorolták, az egyeteméül pedig az Auburnt választotta. Ott az első évében redshirtöt kapott, 2016-ban pedig limitált szerepkörben, vertikális átadásokra alkalmazták. A snapek száma nőtt, azonban a feladatkör nem nagyon, így az utolsó két szezonjában is 600 yard felett zárt, valamint 5-5 touchdownt szerzett.

Erősségek

A potenciál megvan benne, hogy a pálya valamennyi területén hatásos legyen. Meg tudja verni a press coverage-t. Jó kezdősebesség. Veszélyes vertikális célpont, egy rakat hosszú elkapást mutatott be. 2017-ben hat darab 50 yardnál hosszabb touchdownja volt. Átlagon felüli catch radius. Nagy yard after catch potenciál. Jól használja a kezeit a cornerbackek távoltartásakor.

Gyengeségek

Inkonzisztens labdaérzék, számos elejtett labdája volt. A hosszú átadásoknál nem mindig méri fel jól a játékszer pozícióját. Sokkal fizikálisabbnak kell lennie az útvonalai közben. Szenvedett az agresszívebb cornerbackek ellen.

Combine eredmények

Méretek: 6'1" magas és 190 lb tömegű
40 yard: 4,39 s
Fekvenyomás: 11
Súlypontemelkedés: 40,5 inch
Helyből távolugrás: 135 inch
3 cone drill: 7 s
20 yard shuttle: 4,15 s

Nem használták túl változatosan az Auburnnél, leginkább csak vertikális célpontként alkalmazták. Aggasztóak a dropjai, illetve kérdés, hogy tényleg csak erre a szerepkörre alkalmas, vagy több is van benne. A védelmében hozzá kell tenni, hogy rossz offense-ben kellett helytállnia, ami inkonzisztens irányítójátékkal párosult. A következő évek eldöntik, hogy melyik állítás az igaz, az 5. kör végén azonban jó értéket képviselt.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6614791466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása