Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: irányítók

2019. június 03. - Asbee

Javában tart az uborkaszezon, az év ezen szakaszában az a jó hír, ha nincs hír. Fogyóban az OTA-k és a minicampek, lassan hazatérnek a nyári szünetre a játékosok, hogy (letartóztassák őket) felkészüljenek az edzőtáborra. Itt a remek alkalom, hogy megkezdjük a pozíciós áttekintőt. Elsőként természetesen az irányítók következnek.
 

A papírforma alapján Eli Manning búcsúbulija előtt állunk. Pat Shurmur szerint ő lesz 2019-ben a kezdő és ez azért hihető is. Még a legnagyobb Manning imádóknak is egyet kell érteniük abban, hogy az elmúlt években megkopott a QB teljesítménye. Inkább egy game manager játékosra hasonlít már, nem képes olyan varázslatokra, mint a legutóbbi Super Bowl győzelemkor. Persze ebben benne van a támadófal játéka is, akik miatt nem érzi magát komfortosan a zsebben és nem valószínű, hogy ez már lényegesen javulni fog. Talán kicsit túlzóak azok az Eli kritikák, amelyek egy csereirányítónak tartják, ennél jobb játékra képes. Arra jó még, hogy abszolválja az előttünk álló évet és ennél többet nem is kell már várnunk tőle, hiszen az első körben megérkezett Daniel Jones.

Arról most nem nyitnék vitát, hogy vajon beválik-e a korábbi Duke QB, mindenki elmondta róla amit akart. Inkább arra koncentrálnék, hogy vajon látjuk idén a pályán? Ha lesz olyan mérkőzés, amely eldől a végére akkor egészen biztosan. Az is egy érdekes kérdést vet fel, hogy mi lesz akkor, ha a szezon második felében nem lesz már esélyünk a rájátszásra (vagy pedig bejutottunk már…)? Az előzetes nyilatkozatok ellenére simán el tudom képzelni, hogy a szezon közben Jones lesz a kezdőnk, pláne egy-egy gyengébb Manning teljesítmény után. Ha egy első körös irányító nem jut el oda az első évében, hogy felmerüljön a bevetése, akkor jó eséllyel kuka is lesz (és most ne Rodgers-ből induljunk ki). Egy quarterback csere után is szépen el lehetne búcsúztatni Manninget abban az esetben, ha odaadjuk neki az utolsó hazai mérkőzést, így szerintem ez sem lehet indok. Gondolom nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nem nagyon várok 6 győzelemnél többet ettől a csapattól, így reális esélyt látok arra, hogy bevetésre kerüljön Jones.

A harmadik helyért nyílt lesz a csata. Tavaly Alex Tanney csípte meg a roster egyik utolsó helyét, aki legyűrte a Jets gyakorlócsapatában kikötő Davis Webbet. Szerettünk volna egy olyan irányítót, akinek van némi NFL tapasztalata és nem győzte meg a korábbi Cali QB Shurmurékat arról, hogy megbízható csere tudna lenni. Persze az is lehet, hogy változik a terv és idén két irányítóval vágunk neki a szezonnak.

Ebben az esetben a gyakorlócsapatba kerülhetne Kyle Lauletta, amiben azért lenne némi rizikó. Mondjuk ehhez az is kell, hogy gyengén szerepeljen az előszezonban, de ebben az esetben szinte biztosan nem vinné el senki sem aktív kerettagnak. Ez is egy járható út, hiszen egyértelműen Jones a második számú emberünk, Manning pedig nem egy sérülékeny játékos.

Ott van még Eric Dungey is, aki QB/TE hibridként van jelen. Érdekes lesz figyelni rá, a Saints-nél alaposan bevált Taisom Hill szerepeltetése. Persze ne várjunk semmit Dungey-tól, de el tudom képzelni, hogy adunk neki egy-egy játékot a preseasonban, ha pedig bizonyítani tud, akkor meglepetést is okozhat.

Összegezve a leírtakat eljutottunk arra a pontra, amelyet sokan „vártak”, megtaláltuk Eli Manning vélt utódját Daniel Jones személyében. A szezon első felében még nem az ő kezében lesz a karmesteri pálca, de véleményem szerint november környékén már pályára kerülhet. Az idei év olyan lesz amilyen, a jövő szempontjából elsősorban a ’20-as és a ’21-es szezon fog dönteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2814876600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása