Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Pozíciós áttekintő: védőfal

2019. július 02. - Asbee

Végeztünk a támadókkal, így a sok munka és némi fesztiválozás okozta kisebb szünet után most a védelem értékelése következik. Elsőként a megerősített defensive line a soros, amelybe szabadügynökök és újoncok is érkeztek. Ebben az írásban csak a két defensive end és a nose tackle kerül bemutatásra, a passzsiettetőkre az ezt követő bejegyzésig kell várni.

Egy biztos, méretben tutira az elitben lesz az egységünk. Némi meglepetésre nálunk kötött ki a draft első körében Dexter Lawrence, akit Damon Harrison utódjának szánunk. Azért is hatott furának a választás, mert pont azért került Snacks Detroitba, mivel a szerepkörére megfelelt Dalvin Tomlinson is, ráadásul elérhető volt Montez Sweat, egy szélső linebackerre pedig nagyobb szükségünk lett volna. Nagy nyomás van tehát Lawrence-en, akinek rögtön teljesítenie kell, vélhetően azonnal a kezdőben fogjuk állítani. Őrülten kezdte az egyetemi pályafutását, majd visszaesett, de ha hozza a kezdetekben bemutatott játékát, akkor nem lesz rá panasz. Ez a szint azonban elég magasan van.

A harmadik szezonjának vág neki Dalvin Tomlinson, akitől tudjuk mire számíthatunk. A nickel formáció miatt a Lawrence-Tomlinson-Hill hármas maximum a snapek felénél lesz együtt a pályán, így könnyen lehet, hogy meg kell küzdenie a rookie-val a játékidőért. Persze kell is a mélység ezen a poszton, hiszen az egyik legkimerítőbb szerepkörről beszélünk. Nem a korábbi Alabama játékosnak van a leglátványosabb stílusa az NFL-ben, azonban óriási szükség van arra, hogy uralja a fal közepét.

B.J. Hill inkább a passzsiettetéssel vétette magát észre, sokan azonnal elájultak tőle. Valóban azt hozta, amit a legszebb álmainkban vártunk, de én kivárok vele kapcsolatban. Az 5,5 sackjéből hármat a Chicago Bears ellen szerzett, egy csere guard és egy csereirányító ellen. Alaposan megnyomja egy-egy ilyen mérkőzés a statisztikát és ezektől a játékosoktól nem biztos, hogy minden évben látunk ilyen klasszis teljesítményt. Ha pedig nem hoz legalább ilyen számokat, akkor könnyen lehet, hogy a szurkolók nagy része elégedetlen lesz vele.

Cserének érkezett Olsen Pierre, akinek korrekt szezonja volt 2017-ben, tavaly azonban limitált évet zárt. Egyértelmű a cél vele kapcsolatban, kellett egy olyan tapasztalattal rendelkező játékos, akit fel lehet küldeni legalább 15-20 snapre a pályára. Ne várjunk tőle csodát, de a depth-be elfér. Már tavaly is nálunk volt John Jenkins, akit nemrég hoztunk vissza. Meglepetést keltett a megtartása, hiszen a legutóbbi szezonban általában az inaktívok között szerepelt, nem tudott magának játékidőt kiharcolni.

Ellenben nyitva áll az ajtó R.J. McIntosh előtt, aki a pajzsmirigy problémája miatt nem nagyon kapott lehetőséget tavaly, idén azonban remélhetőleg teljes felkészülést tolhat. Elsősorban Hillnek adhat pihenőidőt, van benne annyi upside, hogy az NFL-ben is hatásos játékos legyen. A draft hetedik körében érkezett Chris Slayton, akinek a keretbe kerülés lesz az elsődleges feladata.

Vannak minimális, vagy egyáltalán semmilyen tapasztalattal nem rendelkező versenyzőink is, akik elsődlegesen a practice squadba való bekerülést tűzhetik ki célul. Jake Ceresna papíron egy éves tapasztalattal rendelkezik, a Cortland State egyetemére járt. A szép nevű Freedom Akinmoladun a Nebraska játékosa volt és UDFA-ként érkezett meg a ligába.

Ha hatékony védelmet akarunk látni, akkor jól kell játszania a D line-nak. Komoly erőforrást fektettünk bele a csapatrészbe, ráadásul csupa rookie szerződésű játékossal van dolgunk, így elvileg az egyre inkább közeledő Tomlinson hosszabbítás sem lehet akadály. Az egyik legnagyobb termetű védőfalat tudjuk felállítani, amelynek meg kell ennie a futásokat. Szerencsére a sokoldalúság sem hiányzik, hiszen Hill oda tud érni az irányítóhoz, McIntosh-ban pedig benne lehet a meglepetés. A nagy játék azonban elsődlegesen Lawrence-től kell, akinek azért megkérdőjelezhető a megszerzése. Ha úgy tud játszani, mint Harrison, akkor egy szavunk sem lesz a kiválasztására, de nem lesz egyszerű feladata, az biztos.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1214909328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása