Magyar New York Giants Szurkolói Blog

A pass rusherek piaca

2020. február 17. - Asbee

A védelem legfontosabb elemei a passzsiettetők. Ha nem tudsz elég nyomást helyezni az irányítóra, akkor nincs az a secondary, amelyik hosszútávon nagyobb hiba nélkül játszik. Az elmúlt években elengedtük Jason Pierre-Pault és Olivier Vernont is, a helyükre pedig a Markus Golden-Lorenzo Carter-Oshane Ximines hármas érkezett, akik nem képviselnek kellően jó minőséget. Merre induljunk tovább?

Véleményem szerint Yannick Ngakoue lehet a legjobb pass rusher a piacon. Harmadik körös pick létére négy szezon alatt 37,5 sacket szerzett, egyik évben sem zárt nyolc alatt! Apró szépséghiba, hogy vélhetően franchise taget kap a Jaguars-tól, amelyet én gond nélkül meg is tennék a jacksonville-i vezetés helyében. Szintén nagy név Jadeveon Clowney, akit a szezon előtt szerzett meg a Seattle Seahawks. Emiatt nyugodtan felejtsük el őt is, meglepődnék ha nem tartanák meg, ráadásul Pete Carroll is azt nyilatkozta, hogy visszavárja a játékosát. Ugyan igen gyengécske volt a sackek számában (ráadásul egyik szezonjában sem zárt 10 felett), de például több nyomást helyezett az irányítókra mint Ngakoue, így annak ellenére is kiváló játékosról van szó, hogy azért többet várnánk egy korábbi 1/1-es választottól.

Igazi szörnyként játszott Arik Armstead, aki defensive tackle-ként kezdte a pályafutását, majd a védőfal szélére került. Számos mérkőzést kihagyott az elmúlt öt évben, de az utóbbi időben egészséges tudott maradni. Vélhetően ő is marad a csapatánál, úgy nyilatkozott John Lynch, hogy bármi elképzelhető, akár a franchise taget is beveti a védője megtartása érdekében. 10 sackkel zárt 2019-ben, előtte négy év alatt összesen 9-t ért el… Az is kérdés, hogy hol lenne helye a védőfalunkban. Ha minden igaz, akkor Patrick Graham is hasonló frontot fog majd alkalmazni mint James Bettcher, ott pedig 3-4-es defensive endként szerepelhetne Armstead, ahová nincs szükségünk új emberre. Persze a nyilatkozatai alapján Joe Judge a játékosai képességére és az ellenfél játékstílusára, nem pedig a rendszerre akar majd építkezni.

Nehéz eset Shaquil Barrett, aki 2019-ig szinte semmit sem mutatott az NFL-ben, akkor azonban 19,5 sackkel zárt. Igaz ebből 12-t 4 mérkőzésen ért el (ellenünk is bemutatott négyet…), de még így is megsüvegelendő a teljesítménye. A nagy pénzt meg fogja kapni, de én távol maradnék tőle, szerintem maradnia kellene a Buccaneers-ben. Kiemelkedő szezont futott Dante Fowler is, aki azonban hajlamos a száját jártatni és nem a legegyszerűbb csapatember. Ő is busás fizetésre számíthat, de van egy sanda gyanúm, hogy más karakterű játékosokkal akarunk erősíteni.

Aki viszont érdekes lehet, az Kyle Van Noy. Jól ismeri őt Judge, hiszen a játékosa volt a Patriots-nál a kiváló futball IQ-járól ismert védő. Komplex feladatokra is alkalmazható, nemcsak a passzsiettetésre. A nagy kérdés a kikiáltási ár, ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy számos csapat befürdött már a korábbi New England játékosokkal. El tudom képzelni, hogy Carter mellett őt alkalmazzuk egy hibrid szerepkörre, persze ettől függetlenül még mindig hiányozna egy klasszikus pass rusher, de elsőként az ár legyen rendben.

Érdemes egy pillantást vetni Matt Judonra is, aki jobb ár/érték aránnyal rendelkezhet, mint valamelyik „top” név, bár ő sem tömlős sajton fog élni a következő éveiben. Meg szeretné tartani John Harbaugh, de úgy nyilatkozott, hogy ez nem lesz egyszerű feladat. Esélye van a játékosnak a tagre, utána pedig elcserélhetik. Amennyiben kikerülne a piacra és beérné kevesebb fizetéssel, mint Ngakoue vagy Clowney, úgy én mindenképp elgondolkodnék a megszerzésén. Bud Dupree-t azonban elfelejteném. Négy éven keresztül Jarvis Jones klónnak tűnt, majd megcsapta az ötödik éves opciója és életre kelt. Mindig is félek ezektől a játékosoktól, komoly esély van rá, hogy visszatér a korábbi formája. Ugyanígy nemet mondanék Robert Quinnre is. 2011 óta a ligában van, bármikor jöhet egy lejtmenet nála és kissé rendszeridegennek is gondolom őt.

Markus Golden megtartását sem szabad kizárni. Nem top név, de maga mögött hagyta az ACL szakadását és a rossz formáját is. Ha nem érkezne mellé más, akkor sok szurkolóban lenne hiányérzet, de ha nem lesznek elérhetőek a kiszemeltjeink, akkor inkább az ő megtartása mellett döntenék más leigazolása helyett.

Prémium pozícióról beszélünk, ahol elérték a fizetések az évi 20 millió dolláros határt. Kissé érthetetlen volt, amikor Dave Gettleman lerombolta ezt a csapatrészt és inkább a védőfal belsejét kezdte el erősíteni, eddig sajnos nem váltak be a húzásai. Idén már nem szabad óvatoskodni, szükség lesz egy nagy névre és azon sem lepődnék meg, ha a drafton is prioritást élveznének a passzsiettetők. Ki lenne a ti emberetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr4315474372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása