Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft Prospectek: A.J. Epenesa, EDGE/DE (Iowa)

2020. március 31. - Lotus86

A prospectek bemutatása dübörög tovább és mivel a védelmünkre ráfér az erősítés ezért most nézzünk szét a labda azon oldalán is. Dave Gettlemanről köztudott, hogy "egészségtelen" vonzalmat táplál a kétajtós szekrények iránt, tehát nála bármikor benne van, hogy draftol/igazol valalkit a védőfalba. A.J. Epenesa pedig lehet, hogy túl nagy csábítás lesz az öregnek a 2. kör elején.

 

Andrew Jared (A.J.) Epenesa 1998 Szeptember 15-én született Oak Park városában Chicagótól nem messze. AJ középiskolában a foci mellet az atlétikában is All-American szinten teljesített. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy mind a Junior mind pedig a Senior évében megnyerte az állami diszkoszvető bajnokságot Illinoisban. Ez eredményei nem kerülték el a scoutok figyelmét és végzősként meghívást kapott az U.S. Army All-American Game-re is. A középiskola befejeztével az Iowa egyetemén folytatta tanulmányait.

Elsőévesként nem játszott sokat, viszont ez nem akadályozta meg abban, hogy 4,5 sackkel zárja az évet. Ennek köszönhetően az All-Freshmen Big Ten csapatba is beválasztották.
Másodévesként nem volt kezdő, de ennek ellenére 10,5 sackkel, 4 kierőszakolt fumble-lel és egy TD-vel zárta az évet. Az év végén All-Big Ten 2. csapatába is berekült.
Harmadévesként már kezdőnek számított és év végére 11,5 sacket és 4 kierőszakolt fumble-t szorgoskodott össze. Év végén elhatározta, hogy nem tér vissza az egyetemre és 3 év után jelentkezik a draftra. 26,5 sackje az Iowa történetében a 4. legtöbb, amit egy játékos valaha elért.

 

Erősségek
Prototípus méretek mind magasságban, tömegben és erőben. Hosszú eredménylista. Jó munkamorál. Hosszú (34.5 inch) karok, melyeket jól használ ki. Remekül használja a kezeit.Futás ellen hatékony, ha nem is látványos. NFL szintű, erős testalkat, de van még potenciál további erősítésre. Méreteihez képest robbanékony első lépés. Technikailag képzett, a pass rush mozdulatok széles repertoárjával rendelkezik.

Gyengeségek
Kicsit lassú az irányváltásokkal. Merev. A duplázásokkal meggyűlhet a baja. Futás ellen lehetne gyorsabb a blokkokról való leválással. Sebességből nem sokszor tud párharcokat nyerni. Az NFL gyorsabb falemberei ellen szenvedhet pályafutása elején. A belső lyukak támadásában jobb, nem tipikus EDGE.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'5" magas és 275 lb tömegű
  • 40 yard: 5,04 sec
  • Fekvenyomás: 17
  • Súlypontemelkedés: 32,5 inch
  • Helyből távolugrás: 117 inch
  • 3 cone drill: 7,34 sec
  • 20 yard shuttle: 4,46 sec

 A.J. Epenesa egy érdekes prospect. Habár a legtöbb helyen, mint EDGE van feltüntetve, szerintem vele kapcsolatban ezt óvatosan kell használni. Méretei miatt mind a 4-3-as, mind pedig a 3-4-es rendszerben sikereket érhet el, mint defensive end. Egy „one gap” 3-4-ben mint 5 technique lenne a legsikeresebb, tehát illeszkedett volna James Bettcher rendszerébe, viszont az edzői stáb kicserélése után kérdéses, hogy milyen sémát fogunk alkalmazni. A combine nem jött neki össze, emiatt valószínű, hogy visszaesett a csapatok listáin, ezért nem lehetetlen, hogy az 1. kör közepe helyett a 2. kör elején még elérhető lesz. Mindezek ellenére meglepődnék, ha ő nálunk kötne ki. A megfelelő rendszerben szép pályafutás előtt állhat, de a mi védőfalunk eléggé telített és a korai 2. Körös választási jogunkkal én más pozíciót céloznék meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8715574774

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása