Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Zack Baun, EDGE (Wisconsin)

2020. április 03. - Asbee

Nagy szakadék van Chase Young mögött a pass rusherek kínálatában, K'Lavon Chaisson az egyetlen aki szinte egészen biztosan első napos választott lesz. A második kör elején azonban több jelöltünk is lehet és előfordulhat, hogy elérhető lesz valamelyik olyan játékos, akit az első végére várnak. Az egyik ilyen lehet Zack Baun.

Wisconsinban nőtt fel, de költözés miatt középiskolát kellett váltania. A high school alatt a foci mellett az atlétikával és a kosárlabdával is megismerkedett. Először elkapóként, majd irányítóként és linebackerként vetették be. Az egyetemre is maradt az államban és a Wisconsin Badgers játékosa lett.

Ott az első szezonjában redshirtre kényszerült, miután eltörte a bal lábát. A következő szezonjában epizódszerepet kapott, majd egy évvel később ismét a bal lábával akadt problémája, így háromból a második idényének is lőttek. Ezt követően azonban végre rátalált a szerencse, 2018-ban 63 szereléssel és 2,5 sackkel zárt. Nagyot robbantott tavaly, hiszen 12,5 sacket ért el, aminek köszönhetően All-Big Ten első csapatba választották.

Erősségek

Erőteljes első lépése van. Két pontos állásból dolgozik igazán hatékonyan és azonnal veszélyeztetni tudja a fal szélét. Mindent belead és jó karakterrel rendelkezik. Hatékony a futójáték ellen. Ugyan nem ő a legatletikusabb játékos, de így is el tud fordulni az offensive tackle mellett. Képes üldözni a backfielden a labdás embert. Mindhárom downnál alkalmazható. A képessége alapján (kezdetben) special teamerként is hatékony lehet, remélhetőleg nem amiatt válik majd ismertté. Jó utolsó éves statok.

Gyengeségek

Kicsit aggasztóak a lábsérülései, de az utolsó két szezonját végigjátszotta. Nem a változatos pass rush move-jairól híres. Jómunkásember, de semmiben sem kiemelkedő. Használhatná jobban a kezeit. Megszivatható az RPO-val. Néha rossz szögeket választ. Nem ő a legmagasabb passzsiettető, a méretesebb tackle-k ellen meggyűlhet a baja.

Combine eredmények

Méretek: 6'2" magas és 238 lb tömegű

40 yard: 4,65 sec

Fekvenyomás: 24

Súlypontemelkedés: 32,5 inch

Helyből távolugrás: 115 inch

3 cone drill: 7 sec

20 yard shuttle: 4,31 sec

 

Nehéz megjósolni, hogy mit is várhatunk tőle az NFL-ben, nála hatványozottan igaz, hogy fontos lesz az első profi állomáshelye. Sokan Kyle Van Noy-hoz hasonlítják, hiszen elsősorban a szélek biztosítására lehet alkalmazható és ebben a jó futball IQ-ja is nagy segítség. Talán kissé optimista ez a jóslat, én azon sem lennék meglepve, ha ő lenne a következő Shea McClellin. Ti melyikre láttok nagyobb esélyt?

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1715584532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása