Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: CeeDee Lamb, WR (Oklahoma)

2020. április 14. - Asbee

A papírforma alapján Isaiah Simmons vagy valamelyik támadó falember várható a draft első körében, de az ördög sosem alszik és egy elkapóra is szükségünk lehet a jövőben. Azt mondom vessünk egy pillantást CeeDee Lambre.

1999. április. 8-án született Louisiana államában. New Orleans-ban éltek, de a Katrina Hurrikán miatt Houstonba kellett költözniük. A középiskola végén 4 csillagos tehetségnek tartották és az Alabama mellett a Texas is érdeklődött a szolgálatai iránt, ő azonban az Oklahoma mellett döntött.

Ott aztán három remek évet produkált és folyamatosan javította a statisztikáit. Ez azért is nagy szó, mert már freshmanként 800 yard felett zárt. Természetesen az egyéni elismerésekről sem kellett lemondania. 2017-ben All-Freshman első csapatba választották, egy évvel később második, tavaly pedig első csapatos All-Big 12 tag lett. Ami ennél is fontosabb, hogy 2019-ben az All-American nominálás is összejött neki. Egyértelmű volt, hogy jelentkezik a draftra.

Erősségek

A pálya bármely területén képes egy nagy játékra, életveszélyessé válik, ha hozzá kerül a labda. 21,4 yardot átlagolt elkapásonként 2019-ben. Jól variálja a sebességét a coverage altatására. Bármelyik crossing route-nál el tud szakadni az emberétől, de megteszi ugyanezt a comeback útvonalaknál is. Képes megküzdeni a magas labdákért. Jól lát a pályán. Punt returnerként is bevethető.

Gyengeségek

Túl karcsú testalkat. Nem mindig állították nagy kihívás elé a cornerbackek. Az NFL-ben gondban lehet a press coverage ellen. Jobban kell figyelnie az underneath játékoknál. Hangolnia kell kicsit az útvonalain, néha felesleges lépéseket ejt meg irányváltáskor. Szenvedni tud akkor, ha meg kell küzdenie az elkapásért. Nagy szerepe van a sémának a sikerességéhez. Fejlődnie kell blokkolóként.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'2" magas és 198 lb tömegű
  • 40 yard: 4,5 sec
  • Fekvenyomás: 11
  • Súlypontemelkedés: 34,5 inch
  • Helyből távolugrás: 124 inch

Hosszú ideig egyértelműen Jerry Jeudy volt az első számú WR a ranglistákon, de számos helyen megelőzte őt Lamb. Könnyű beleszeretni mindkettejük képességébe, a draftolásukkal megtalálhatja valamelyik csapat a következő első számú elkapóját. Ezzel kapcsolatban azonban nem kell még kapkodnunk, hiszen nálunk erre Darius Slayton is képes lehet, ráadásul elég mély ezen a poszton az idei évfolyam és ennél komolyabb problémáink is vannak.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr7615608940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása