Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Julian Okwara, EDGE (Notre Dame)

2020. április 16. - Asbee

Nem nagyon sikerült eddig Dave Gettlemannek a támadó- és a védőfal feljavítása, a pass rush hiánya pedig különösen fájó pont a védelemben. Úgy néz ki Chase Youngról lemaradunk, így legkorábban a második körben érkezhet egy passzsiettető. Ott Julian Okwara az egyik jelölt.

1997. december. 27-én született Londonban, majd harmadikos koráig Nigériában éltek, utána költöztek az Egyesült Államokba. North Carolinában telepedtek le, oda járt középiskolába, egyeteméül pedig a Notre Dame-et választotta. Nem véletlen ha ismerősen cseng Okwara neve, hiszen a korábbi játékosunk testvéréről van szó.

True freshmanként csereként 4 szerelésig jutott. Egy évvel később már 2,5 sack és egy interception is összejött neki, juniorként pedig bekövetkezett az áttörés, ami 8 sackben mutatkozott meg. Akár jelentkezhetett volna is a tavalyi draftra, de inkább maradt még egy évig az egyetemen, az irányítókat azonban csak négy alkalommal tudta lezúzni 2019-ben.

Erősségek

Atletikus játékos. Jól át tudja alakítani a sebességét erővé. Ugyan van még hova fejlődnie technikailag, de jól használja a kezeit. Kellően rugalmas ahhoz, hogy elforduljon a támadófal szélén. Az üres területeken is feltalálja magát, jól vált irányt. Sípszóig játszik. Nagy upside-ja lehet 3-4-es OLB-ként.

Gyengeségek

Néha túl magasan játszik. Nem mindig ismeri fel elég hamar, hogy futó vagy passzjáték következik. Vélhetően a séma is befolyásolja majd a későbbi sikerességét. Javulnia kell a futójáték ellen. Volt egy lábtörése 2019-ben.

Combine eredmények

  • Méretek: 6'4" magas és 252 lb tömegű
  • Fekvenyomás: 27

 

Vélhetően illeszkedne Patrick Graham rendszerébe, hiszen Lorenzo Carter és Oshane Ximines mellett Kyler Fackrell is a kisebb testalkatú edge rusherek közé tartozik. Mint írtam sok fog múlni Okwara esetében azon, hogy milyen szisztémába kerül, elsősorban 3-4-ben lehet őt elképzelni. A megfelelő képzéssel akár pass rush specialista is képezhető belőle, de különösen fontosnak érzem nála, hogy kompetens edzői stáb keze alá kerüljön. Ez esetben akár a testvérének a 2018-as szezonját is reprodukálhatja, enélkül azonban könnyen lehet, hogy a 4-5 sackes rotációs emberek táborát fogja csak gyarapítani.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9515616466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása