Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Hány győzelmünk lehet idén?

2020. szeptember 03. - Asbee

Korlátozott lelkesedéssel vághatunk neki a 2020-as szezonnak, hiszen egyrészt itt ez a vírushelyzet, másrészt továbbra is tele van lyukakkal a csapatunk kerete, így most sem mi leszünk a Super Bowl egyik nagy esélyese. A fogadóirodák 6 győzelemre lövik be az állományunkat, ami reálisnak tűnik. Vajon melyik ellenfelet sikerül kétvállra fektetni?

NFC East

4-14-es mérlegünk van az elmúlt három évből a legszűkebb riválisaink ellen és egyre fájóbb nézni ezt a szenvedést. A papírforma alapján az erőviszonyok most is hasonlóak lehetnek, az első helyért a Cowboys és az Eagles, a harmadikért pedig mi és a fővárosiak fogunk küzdeni. Még nálunk is nagyobb káosz van Washingtonban, hiszen ott a névváltás körüli mizéria, ráadásul a tulajdonosi kört is folyamatos támadás éri, a legszomorúbb azonban az újonnan kinevezett Ron Rivera daganatos megbetegedése, amit remélhetőleg sikerül leküzdenie idén és végig a csapata élén tud maradni. Innen is szurkolunk neki!

Persze ellenük sem mehetünk biztosra. Ne írjuk még le Dwayne Haskins-t, a védelmükben a front seven pedig brutális lehet. Nem lepődnék meg hogyha 1-1-gyel zárnánk a Washington ellen. Ha valóban úgy szerepel a védőfaluk ahogyan várom és ha beigazolódnak a támadófalunkkal kapcsolatos aggályaim, akkor nagyon rossz matchup lehet ez a két összecsapás. Legalább ennyire érdekes lesz látni, hogy mire megyünk a Cowboys ellen, hiszen Jason Garrett ex-csapatáról van szó, ráadásul a korábbi edzői stábunkat is mattolták Dallas-ban. Tavaly megcsíphettük volna az Eagles-t a 14. héten, de még a sérülésektől megtizedelt ellenféllel sem bírtunk.

A papírforma alapján legfeljebb két győzelem jut nekünk a hatból. Egy vagy kettő a Washington és esetleg még egy az Eagles vagy a Cowboys ellen, amennyiben rossz napot fognak ki. 2016 óta mindketten veretlenek ellenünk és a jelenlegi játékerőt elnézve tényleg csak abban lehet bízni, hogy egyszer minden rossz sorozat megszakad.

NFC West

New Yorkba látogat a harmadik héten a 49ers, akik Super Bowlt játszottak tavaly. Nem tudom hogyan nyerhetnénk ellenük, esetleg abban bízhatunk, hogy több csapat is megroggyant már a nagydöntős vereségtől, illetve keleti parti idő szerint 13 órakor fognak játszani a csapatok, ez a nyugati oldalon 10 órát jelent. Egy héttel később a Rams-hez látogatunk, akik sokat gyengültek idén, azonban még így is kellően erősnek tartom őket ahhoz, hogy simán behúzzák ezt a meccset, nem lesz nagy munka Sean McVay-nek kibabrálni ezzel a védelemmel. Az NFC West ellen nyitjuk meg a decemberi hónapot is, először Seattle-be látogatunk. Elképzelhető, hogy ekkor már szép számú nézősereg lesz jelen, ráadásul nem a legjobb matchup nekünk a Seahawks, hiszen szinte mindig erős a védelmük, a mobilis irányítókkal pedig sosem tudtunk mit kezdeni. Azt is érdekes lesz látni, hogy mire megyünk a Cardinals ellen, beharangozhatják a meccset egy Jones vs Murray csatának is. Tavaly szétszedték a támadófalunkat és nem sok esélyünk volt a győzelemre. Nem lenne meglepő egy 0-4-es sorozat.

Bears, Buccaneers

Rendre óriási slugfesteket produkálunk a Chicago Bears ellen. Tavaly egy gyenge meccsen ők nyertek, két éve pedig egy óriási előnyt odaadva hosszabbításban győztünk. Jó kis podcast várható erről… Tampában mutatkozott be Daniel Jones és akkor óriási mázlival, egy kihagyott mezőnygóllal lett a miénk a W. Idén más a leányzó fekvése, Brady-vel és Gronkowskival erősödött a Buccaneers támadósora és ezúttal ők lesznek az egyértelmű esélyesek. Itt is maximum egy győzelmet látok.

AFC North

A Pittsburgh Steelers ellen kezdjük a szezont, akik komoly átalakulás előtt állhatnak, hiszen egyre hullámzóbb volt Big Ben teljesítménye és egyre több időt töltött az oldalvonal mellett, ráadásul a védelemben a legendákat sem sikerült maradéktalanul pótolni. Ők az erősebbek, de roppant kiszámíthatatlanok, ami nekünk kedvezhet. A bye weekről visszatérve a Bengals-hoz látogatunk, akik az 1/1-re behúzták Joe Burrow-t, aki szinte történelmi szezont tolt az LSU-nál. Bombabiztos irányítónak tűnik, talán őt még a Bengals és Zac Taylor sem tudja lezülleszteni. Nem tudott úrrá lenni Freddie Kitchens a Browns-nál kialakult káoszon, így most a mi alkalmazásunkban állhat bosszút. Még pikánsabb lesz OBJ hazatérése, aki büntetésbe került Clevelandbe és az első szezonja neki sem sikerült túl jól (bár azt azért tegyük hozzá, hogy négy mérkőzést kihagyva, végig sérülten és hisztisen játszva 1000 yard felett zárt). Ellenünk tutira felszívja majd magát… A Ravens ellen maximum abban bízhatunk, hogy addigra már eldől a sorsuk és a rájátszásra fognak tartalékolni. A tavalyi forma alapján kb. 20 ponttal jobbak. Hazardírozzunk kicsit, azt mondom összejöhet a 2-2 az AFC North ellen.

Összegzés

Nem könnyű a helyzet és erre a szezonra tényleg igaz, hogy mindenféle őrület elképzelhető. Rövid volt a felkészülés, július közepéig nem is találkoztak a játékosok és az edzők, így elméletileg azok a franchise-ok juthatnak előnyhöz, amelyeknél kevés volt a változás. Ez alapján tehát hátrányban lehetünk, hiszen Joe Judge személyében új vezetőedzőnk van, ráadásul Dave Gettleman lába alatt is forró volt a talaj. Nem spórolt a GM-ünk a naftával, nagy pénzért megszerezte James Bradberry-t és Blake Martinezt, valamint odaadta a taget Leonard Williams-nek, bár azért valljuk be, hogy nem a szűk elithez tartozó húzónevekről beszélünk. Egyrészt tehát itt ez a kesze-kusza helyzet, az új vezetőedző és a még alakulóban levő fiatal keret, másrészt azonban ha egy GM vagy egy HC a harmadik szezonjában sem tud egy csapatot még kicsit sem kiemelni a liga aljáról, akkor nem biztos, hogy van értelme a további munkának. Egy újabb 3-4 győzelmes szezon ráadásul azt eredményezné, hogy nem tudta levetkőzni a tavalyi hibáit Daniel Jones, rajta kívül pedig mások sem tudtak szintet lépni.

Amennyiben nem leszünk nagyon balszerencsések a sérülésekkel, az edzői stábunk kompetensnek tűnik és franchise QB színvonalon szerepel az irányítónk, úgy akár 6 győzelemnél több is összejöhet, ellenkező esetben azonban idén sem lesz túl sok örömünk a játékunkban. A sikeresebb szerepléshez az kell, hogy megtréfáljuk végre a Cowboys/Eagles kettős valamelyikét és a Washington ellen is legalább az egyik ’rangadót’ hozzuk. Nem várom el, hogy megoldjunk egy 49ers vagy egy Ravens szintű csapatot, de ki-ki meccset játszhatunk például a Steelers, a Bears, a Cardinals és a Browns ellen is. Kis különbségek vannak a csapatok között, jó lenne ezekből a szoros csatákból végre jól kijönni, hogy a szezon végén kopogtathassunk a középcsapatok ajtaján.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr916186816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása