Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Megéri a három első körös pick?

2020. szeptember 08. - Asbee

Csúfosan zárult DeAndre Baker New yorki pályafuátsa, hiszen a mai nappal megváltunk a cornerbacktől. Egy második, egy negyedik és egy ötödik körös választási jogot adtunk érte a Seahawks-nak, így külön fájó a busttá válása. Ami pozitív, hogy jól mutatkozott be Daniel Jones és Dexter Lawrence is, bennük még bízhatunk a jövőben. Lássuk mely csapatoknak volt az elmúlt évtizedben három választási joga az első körben és hogyan váltak be ezek a játékosok.

2019: Oakland Raiders

Alapos kiárusításba (ámokfutásba?) kezdett Jon Gruden Oaklandben, hiszen elcserélte Khalil Macket valamint Amari Coopert is. Az 1/4-re Clelin Ferrellt választották, a pick pedig óriási meglepetést keltett, hiszen elérhető volt Josh Allen is. Nem nyújtott semmi különlegeset az első évében Ferrell, jóval ígéretesebbnek tűnt nála Allen, ráadásul házon belül Maxx Crosby is. Sokkal jobb választás volt az 1/24-en Josh Jacobs, aki 1000 futott yard felett zárt, bár ismerjük a mai NFL-ben a running backek értékét, egy ilyen korai választottnak rögtön teljesíteni kell. Három húzással később érkezett Johnathan Abram, aki egy mérkőzés után IR-re került. Nem sokat tudunk róla tehát, a tavalyi Hard Knocks-ban annyi derült ki, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban. Azért lenne hiányérzetem Raiders szurkolóként...

2017: Cleveland Browns

A draft előtt úgy gondoltuk, hogy nincs 1/1-t érő irányító, így Myles Garrett lett a Browns első választottja. A képességei alapján a liga egyik passzsiettetője, de Mason Rudolph betámadása miatt nagyot esett a megítélése. A hosszútávú szerződését megkapta, így még évekig terrorizálni fogja az irányítókat. Vagy így vagy úgy. Őt követte az 1/25-n Jabrill Peppers, aki már nálunk játszik. Kezdetben free safety-ként próbálkoztak vele, ott nem vált be. Korrekt játékos, aki időnként képes egy-egy nagy játékra, de coverage-ben vannak hiányosságai, a futások megállításához pedig nem elég fizikális. Egyelőre David Njoku pályafutása is illik a Clevelandhez, hiszen voltak ígéretes megmozdulásai, de tavaly hamar megsérült, idén pedig voltak olyan napok, amikor el akarta cseréltetni magát. A balhéja ellenére is klasszis játékos Garrett, de összességében lényegesen többet ki lehetett volna ebből hozni.

2013: Minnesota Vikings

Mindhárom játékosuk 20-on kívül került kiválasztásra, így nem lehetett akkora elvárásuk feléjük, mint mondjuk a Raiders-nek Ferrel vagy a Browns-nak Garrett iránt. Nagyon rövid lett Sharrif Floyd pályafutása, hiszen 2016-ban megsérült, majd a műtét során az egyik ideg is károsodott a térdében, így annyi volt számára a profi foci. Jobb választás lett nála Xavier Rhodes, aki három Pro Bowlra is eljutott, bár tavaly már nem izgatta magát különösebben, így az offseasonban a Colts-nál kötött ki. Vegyes lehet Cordarrelle Patterson megítélése, hiszen elkapóként felsült, de a liga egyik legveszélyesebb visszahordójává vált, a bemutatkozása óta már 7 kezdőrúgást tudott touchdownra váltani. Szép dolog, bár egy első körös játékostól többet várna az ember.

Ennél távolabb felesleges menni, a 10 évnél régebbi történések gyakorlatilag már nem relevánsak a mai NFL-ben. Azt tartja a mondás, hogy minél több picked van, annál jobb. Gyakorlatilag mindegyik GM hasonló hatékonysággal draftol, így a matematika alapján több lövésből többször is fogsz találni. Ezen minta alapján azonban az első körös játékosoknál ez nincs így, nem nagyon éri meg ennyi picket halmozni a nyitó napon. Senkinek sem jött be igazán, így nekünk sem, ez már most kijelenthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr616194680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása