Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Daniel Jones és a számok

2020. szeptember 17. - Asbee

Melyik játékokkal volt a leghatékonyabb? Hogyan teljesített nyomás alatt? Nemcsak a szimpla osztályzatokat lehet megtudni a PFF-ről, hanem számos más statisztikát is. Most ennek jártam utána Daniel Jones-nál.

Egy fiatal irányítót mindig próbálnak bevinni a málnásba, hiszen lényegesen könnyebben hajlamosak a hibákra, mint a rutinosabb társaik. Ezt hajtotta végre a Steelers is, a passzjátékok 59 százalékában rohamozta a támadófalat legalább 5 védő. A számításuk bejött, 61,4-es ratinget produkált Jones és pontatlanabb volt ezeknél a játékoknál (60%) azokhoz képest, amelyeknél nem jött a blitz (68,8%). A két INT is ezekből a play-ekből jött össze, bár az első inkább T.J. Watt zsenialitását mutatja, aki jól mérte fel, hogy a kevés idő miatt nem tud odaérni az irányítóhoz, így inkább hátrébb lépett és lehúzta a labdát. Van még egy nagyon fontos adat, ez pedig a sackek száma. Három alkalommal került a földre Jones, mindháromszor jött a blitz, tehát 3 vagy 4 emberrel nem tudtak odaérni hozzá. Összességében korrektül helytállt a támadófal a passzblokkolásban, ezért is érthetetlen a facebookon közzétett osztályzat.

Persze nemcsak az agresszív hívásokkal lehet nyomást kialakítani és alaposan leromlott a quarterbackünk teljesítménye akkor, amikor az arcában voltak. Mindössze 47,4 százalékos pontosságot tudott felmutatni 44,8-as rating mellett és gondolom nem kell mondanom, hogy a két touchdownt is akkor osztotta ki, amikor nem volt a közelében védő. A következő hetekben tehát kulcsfontosságú lesz a tiszta zseb fenntartása, akár azt is el tudom képzelni, hogy néhány játéknál egy hatodik falembert is felküldjünk a pályára és play action passzokkal operáljunk. Bár ehhez kéne még egy hatékonyan alkalmazható falember és némi futójáték is… Szerencsére jól blokkoló tight endjeink is vannak, Kaden Smith és Levin Toilolo is alkalmazható erre a feladatra.

Konzervatív gameplannel álltunk ki a Steelers ellen, ami érthető volt, hiszen brillírozott tavaly a védelmük. 28 átadás volt 10 yardnál rövidebb, ezek közül 20 talált célba. Bízom benne, hogy találunk valami megoldást arra is, hogy több legyen a hosszabb játék, hiszen erősnek tűnik Jones a legalább 10 yardos átadásoknál, 5-ből 5 passzt értékesített a pálya közepén. Az egész mérkőzés egyik legszebb játéka pedig az első Slayton TD volt, az elkapónk és az irányítónk is tökéletes munkát végzett. Ezen kívül csak egy olyan play volt, ahol 20 yardnál messzebb repült a labda, ez pedig nagyon kevés. Engem tavaly azzal lepett meg Jones, hogy nemcsak a rövid játékokra épülő west coast stílusra, hanem a gunslinger játékra is képes, ha pedig a védelemnek a hosszú passzokra is figyelnie kell, akkor teret kaphat végre Saquon Barkley is.

Összességében 79,2-es QB ratinggel zárt Jones, amivel a 23. helyen áll a ligában. A 279 passzolt yard a hetedik helyre jó. A 2 touchdown átlagosnak mondható, 2-nél több INT-t viszont csak Ryan Fitzpatrick dobott.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6216203106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása