Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Milyen pozitívumokba kapaszkodhatunk?

2020. szeptember 24. - Asbee

Nem úgy kezdődött a szezon, ahogyan vártuk (bár ez nézőpont kérdése) és sorozatban a negyedik alkalommal kezdtünk 0-2-vel (8 év alatt hetedszer). Nem nehéz olyan kijelentéseket tenni, amelyek egy még sötétebb jövőt vetítenek előre és ilyenkor hajlamosak vagyunk elhamarkodottan ítélni egy-egy játékost illetően. Most azokat az elemeket próbálom megkeresni, amelyekbe kapaszkodni lehet.

Elsőként egyértelmű, hogy az edzői stábbal kell kezdeni, akikről nem szabad két forduló után véleményt mondani. Ugyan Joe Judge újonc, de tapasztalt kollégákat gyűjtött össze maga mellé, számos olyat, akik rendelkeznek vezetőedzői tapasztalattal is. Jerry Schuplinski több irányítóval is kiváló munkát végzett már és hiába égett meg head coach-ként Freddie Kitchens, előtte elégedettek voltak vele a Browns-nál. Marc Colombo öt évig foglalkozott Dallas-ban a támadófallal, így talán lett némi fogalma arról hogyan néz ki egy jó O line. A coordinatorok közül én nem nagyon bízom Jason Garrettben, de teljesen nem is írom le, Patrick Graham viszont ígéretesebben kezdte a munkáját, bár ezt az ’amoeba defense’-t hanyagolhatná… Nem mondom azt, hogy ez az edzői stáb fog minket kihúzni a gödörből, de reményteljesebb vagyok velük szemben, mint az előző garnitúrával voltam.

Eddig felemás Daniel Jones, hiszen képes jól járatni a labdát és meglepően nagy play-ekre képes, de szinte minden egyes játéknál ott van a labdaeladás veszélye. Nem szabad még leírni, hiszen amennyiben lehoz mondjuk két meccset hiba nélkül, akkor az őt elküldeni kívánók fognak a legjobban ragaszkodni hozzá. Egy dologban szinte biztos vagyok: ha nem történik semmi katasztrófa, akkor a rookie szerződését nálunk fogja kitölteni. Amennyiben le tudja vetkőzni a gyermeteg hibáit, úgy fényes lehet a jövő.

Nagyon bízom Darius Slaytonban, akiben van annyi, hogy ő legyen a go to guy a keretben. A sebességének és a route futó képességének köszönhetően meg tudja nyújtani a pályát és Barkley kiesésével rá lehet építeni a nagy játékokat. Remélem nem akarunk Alex Smith-t csinálni Jones-ból és hagyunk neki néhány 30-40 yardos passzt is. Ott van még Sterling Shepard is, akinél ugyan lehet számítani évi 2-3 meccs kihagyására, de amikor a pályán van akkor hasznosan játszik és nem rossz dolog, ha van egy olyan emberünk a slotban, aki bármikor tud 60-80 yardot hozni.

A védőfal is láthatóan erős, jelen pillanatban Dexter Lawrence top 10-es teljesítményt nyújt a posztján és még úgy is bizakodóak lehetünk, hogy a Dalvin Tomlinson-Leonard Williams párosból valaki távozni fog. Elméletileg jövőre is a miénk marad B.J. Hill, így a kezdőcsapat adott, rotációt meg nem olyan nehéz szerezni ide. Nagyon bekezdett Lorenzo Carter, akiben talán van annyi, hogy hosszabb távon is kezdő játékos legyen, egy klasszis pass rusher azonban mindenképp kelleni fog a túloldalára.

Jelen pillanatban nem túl erős a secondary, de nagyon bekezdett James Bradberry és nemcsak a Bears elleni játéka miatt mondom azt, hogy az érkezésével hosszú évekre megoldódhat az egyik CB kérdése. Ugyan ahhoz képest reményteljesebben érkezett meg a ligába Jabrill Peppers, mint ami lett belőle, de elegendő minőséget képvisel ahhoz, hogy ő is helyet kaphasson egy jó védelemben. Azt hiszem nem tűnik ördögtől való gondolatnak ha azt írom, hogy lehet rájuk építeni.

Azt se feledjük, hogy nagyon fiatal kerettel rendelkezünk, mindössze 11 olyan játékosunk van, akik több mint 5 évnyi tapasztalattal rendelkeznek. Az újoncok közül azt hozza Andrew Thomas amit vártunk tőle és jogos bizadalmunk lehet Xavier McKinney (bár ő sérüléssel nyitott) és Matthew Peart irányába is. Továbbra is franchise QB-vá válhat Daniel Jones, aki azonnal megtalálta az összehangot Darius Slaytonnal, a fal közepén pedig Dexter Lawrence tud teperni. Az ACL szakadása ellenére is fog még nekünk szép pillanatokat okozni Saquon Barkley, WIll Hernandez még mindig kezdő, ráadásul Lorenzo Carter is magára talált és B.J. Hill sem elveszett még. Elsülhet ez még így is-úgy is, szóval a következő írásban is visszatérnek ezek az embereink.

Nem azért készült el ez az írás, hogy bárkinek a gondolkodását megváltoztassam, hiszen a jelenlegi működés mellett én sem látom túl szépnek a jövőt. Egészen egyszerűen vannak olyan dolgok, amelyekbe kapaszkodhatunk és a szezonból is csak két forduló telt még el. Ismerjük a felkészülést, valóban nincs egyszerű feladata az edzőinknek. A következő esti írásban a negatívumokat veszem számításba.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr3016211428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása