Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Kyle Pitts, TE (Florida)

2021. február 19. - Asbee

Lendületet adhat az offense-nek egy veszélyes célpont érkezése, szinte biztosan kap egy komoly játszótársat a szabaügynökpiacon vagy a draft első két napján Daniel Jones. Ugyan az elkapók vannak előtérben, de érdemes odafigyelni Kyle Pitts-re is.

2000. október. 6-án született és Pennsylvaniaban nőtt fel, oda járt középiskolába is. Ezekben az években tight endet és defensive endet is játszott, a tehetségére pedig hamar felfigyeltek, hiszen részt vett a 2018-as Under Armour All-America Game-en. A Floridát választotta egyeteméül. Ott csereként kezdett, majd a második évében rögtön robbantott, hiszen 649 yardot és 5 touchdownt ért el. A legjava azonban még csak ezután jött, hiszen a legutóbbi szezonban őt választották meg a legjobb tight endnek és természetesen járt az All-American tagság is (a 2019-es és a 2020-as All-SEC első csapat mellett) összejött.

Erősségek

  • Prototípus TE méretek
  • Hihetetlenül atletikus
  • Igazi matchup nightmare lehet
  • Könnyen el tud szakadni az emberétől
  • Bármikor benne van egy nagy játék

Gyengeségek

  • Javítani kell a blokkolójátékán
  • Többnyire slot elkapóként szerepelt

Felmerül néha az emberben a kérdés, hogy van-e értelme tight endet draftolni az első körben. Ha megnézzük Travis Kelce, Darren Waller vagy George Kittle teljesítményét, akkor az a válasz, hogy igen. Pitts is elérheti ezt a szintet, akit leginkább Wallerhez lehet hasonlítani. Nagy hiánycikk nálunk egy fizikális elkapó, amire WR/TE hibridként adhat választ Pitts. Persze ne feledjük, hogy továbbra is óriási a szeretet Evan Engram irányába és amíg ő nálunk van, addig minimális esélyt látok erre a pickre. Ezen kívül Jason Garrett sem a legjobb offensive coordinator lenne a rookie számára, aki inkább a klasszikus szerepkört preferálná ezen a poszton. Az egekben van Pitts potenciálja, így nem lepődnék meg, ha már a top 10-ben gazdára talál.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8316431570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása