Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Kwity Paye, EDGE (Michigan)

2021. február 21. - Asbee

Így a piac nyitása előtt egy elkapó mellett egy pass rusherre van igazán nagy szükségünk, amelyből ráadásul nem lesz túl nagy választék a drafton. Mindössze egy játékos jöhet szóba az 1/11-es picknél, ő pedig nem más, mint Kwity Paye.

Afrikai játékos, aki Guineában született 1998. november. 19-én a polgárháború idején, fél éves korában vándoroltak át a szülei az USA-ba. Warwick városában, Rhode Islandre járt középiskolába, 2016-ban pedig a legjobb Rhode islandi futballjátékosnak választották be. Először a Boston College-re kötelezte el magát, később azonban a Michigan mellett döntött. Ott három évig volt kezdő, a legsikeresebben pedig 2019-ben szerepelt, amikor 50 szerelésig és 6,5 sackig jutott. A vírus miatt rövidre sikeredett az egyetemének 2020-as szezonja. Az utolsó két évében második csapatos All-Big Ten választott lett.

Erősségek

  • 3 csillagos recruitként nagyon mélyről küzdötte fel magát
  • Hihetetlenül atletikus
  • Jó hatékonysággal hiúsítja meg a laterális irányba induló játékokat
  • Kiválóan, végig aktívan használja a kezeit
  • Állat run defender
  • Óriási potenciállal rendelkezik, fejleszthető játékos

Gyengeségek

  • Javulnia kell a pass rush-ban
  • Átlagos statok
  • Túl merev csípők

Komoly kihívások várhatnak ránk, ha nem oldjuk meg a pass rusher problémákat a piacon. Óriási potenciál van Paye játékában, aki folyamatosan fejlődött az évek során. Nem volt egyszerű dolga az Afrikából származó játékosnak, így nála nemcsak közhely a jó hozzáállás és a bizonyítási vágy. Justin Tuckhoz hasonló stílusú játékos lehet belőle és a korábbi védőnk színvonalát is elérheti. Ehhez "mindössze" annyi kell, hogy megfelelően kezeljék az első két évében és fejleszteni tudják a pass rush repertoárját. Ha ez összejön, akkor a profik között is klasszissá válhat. Egy ideális világban egyértelműen ő lenne az első DE/OLB, akit kiválasztanak.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8916434398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása