Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Jaelan Phillps, EDGE (Miami)

2021. március 28. - Asbee

A szabadügynökpiacon megoldottuk az elkapók kérdését, így a drafton vélhetően sokkal nagyobb prioritást fognak élvezni a passzsiettetők. Kwity Paye-t tartják az idei legjobbnak, róla pedig már írtam. Ő inkább egy 4-3-as rendszerben érezheti otthonosan magát, Jaelan Phillips esetén azonban más a helyzet. Lássuk miért.

 

1999. május. 28-án született Kaliforniában Redlands városában. A helyi középiskolában kezdett el futballozni, ahol kiválóan szerepelt és 5 csillagos tehetségnek rangsorolták. Végül több mint 20 ajánlatot kapott, többek között az Alabama és az LSU is érdeklődött a szolgálatai iránt, ő azonban a UCLA mellett döntött. Ott balszerencsésen alakult a pályafutása, hiszen 2017-ben limitált szerep mellett 21 szerelést és 3,5 sacket gyűjtött össze, 2018-ban pedig 4 mérkőzés után agyrázkódást szenvedett, amely után úgy tűnt, hogy akár a focit is abbahagyhatja, de végül a Miamira jelentkezett át. A transfer miatt csak 2020-ban léphetett pályára és igen nagy éve volt tavaly, hiszen 45 szerelés mellett 8 sacket szerzett. A teljesítményének köszönhetően második csapatos All-American választott lett. Nem volt meglepő, hogy jelentkezett a draftra.

Erősségek

  • Nagyot tudott fejlődni a junior évére
  • Jól ismeri fel a play-eket, remek érzéke van a focihoz
  • Minden irányba kiválóan mozog
  • A futások ellen is megállja a helyét
  • Széles repertoárral rendelkezik
  • Ha szükséges, akkor hosszabb távon is üldözni tudja az ellenfeleit

Gyengeségek

  • Javulnia kell a szereléseknél
  • Nem mindig használja jól a kezeit
  • Aggasztó lehet az agyrázkódása

Meggyőző játékot mutatott 2020-ban és számos jó véleményt olvastam róla, volt aki T.J. Watthoz hasonlította a játékát. Bármilyen sémában megállja a helyét, ami óriási hasznára válhat a jövőben. A nagy kérdés vele kapcsolatban az, hogy hogyan értékelik a csapatok a korábbi sérülését, hiszen majdnem a focit is abbahagyta, az azonban jó jel, hogy végigjátszotta a legutóbbi évet. Jelen állás szerint lesz olyan játékos, aki nagyobb értéket fog képviselni az 1/11-es picknél, azonban ha választani kellene Phillips és Rosseau között, akkor 10-ből 10-szer az előbbi mellett döntenék.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr8016482834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása