Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Rashawn Slater, OT (Northwestern)

2021. április 11. - Asbee

Úgy néz ki, hogy az offense-ben rendbe raktuk a skill pozíciókat és Daniel Jones felé is töretlen a bizalom, így a támadóknál elsősorban az O line-t kell erősíteni. Korábban facebookon és twitteren megosztottam már egy táblázatot, hogy kellő muníciót öltünk ebbe a csapatrészbe is, de egyelőre Dave Gettleman elképzelései sem jöttek be. Ezen segíthet Rashawn Slater.

1999. március. 26-án született Texas-ban Sugar Land városában. A helyi középiskolában a támadó- és a védőfalban is szerepelt és az iskolája gyengélkedése ellenére is magasan rangsorolták. 3 csillagos tehetségként érkezett meg az egyetemre, de a nagy texas-i sulik nem tartottak igényt a szolgálataira, így a Northwesternt választotta. Ott három évig kezdett, először jobb- majd az utolsó szezonjában baloldali tackle-ként. Úgy döntött, hogy a 2020-as szezon opt-out miatt kihagyja, majd jelentkezett a draftra.

Erősségek

  • Technikailag képzett, remekül használja a kezeit
  • Felér a második vonalba is, hogy elkapja a linebackereket
  • Kellően erős a power move-ok ellen
  • Jó vérvonal, az édesapja NBA játékos volt
  • Kiváló meccsfelvételek, mindenki ellen helytállt

Gyengeségek

  • Rövid karok
  • Időnként megverhető az inside move-val
  • Túl korán keresi a kontaktot a kezeivel

Azzal keltette fel a szakértők és a szurkolók figyelmét az offseasonban, hogy korábban helytállt Chase Young ellen, a kiváló pro day pedig bebizonyította, hogy komoly figyelmet fordított a profi világra való felkészülésre, így elvileg nem lehet problémája a kihagyott szezonnal. A fő "probléma" vele kapcsolatban a karhosszúsága, de a véleményem szerint ez kissé eltúlzott probléma. Emiatt többen is guardként vagy akár centerként képzelik őt el a jövőben, ami nekünk jelen pillanatban nem biztos, hogy rossz hír. Kevin Zeitler elküldésével megüresedett egy hely erre a pozícióra és azért azt se feledjük, hogy Nate Solder és Matthew Peart helye sem biztos. Slater minőségével sincs probléma, el tudom képzelni, hogy BPA alapon is ő legyen a választott.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr9216498068

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása