Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Jeremiah Owuso-Koramoah, LB (Notre Dame)

2021. április 12. - Asbee

A védelemben a passzsiettetők mellett egy linebackerre lehet a legnagyobb szükség, hiszen Blake Martinez mellett nincs más igazán hatékony játékos a poszton (bár Tae Crowderben lehet fantázia). Micah Parsons-ról esett már szó, így Owuso-Koramoah a következő emberünk.

1999.11.04-én született Hampton városában. A helyi középiskolába járt, ahol a foci mellett kosárlabdában is remekelt. Előbbiben szinte minden poszton feltűnt, hiszen az offense-ben wildcat QB-ként és elkapóként, a defense-ben pedig cornerbackként, safety-ként és linebackerként is feltűnt. 3 csillagos tehetségnek rangsorolták, számos csapat elkapóként és cornerbackként tekintett rá. Kezdetben úgy volt, hogy a Virginia játékosa lesz, a végén azonban meggondolta magát és a Notre Dame-ra kötelezte el magát. Ott lassan indult be a pályafutása, hiszen az első szezonját redshirt, a második nagyon nagy részét pedig lábsérülés miatt hagyta ki. 2019-re azonban megtáltosodott és a csapata legtöbb szerelését ő szorgoskodta össze. Az igazi áttörés tavaly következett be, amikor is ő lett az ACC legjobb védője és természetesen az első csapatos All-American tagság is összejött. Ezt követően papírforma volt, hogy jelentkezik a draftra.

Erősségek

  • Rendkívül gyors a testalkatához képest
  • Ki tudja használni a robbanékonyságát az irányító terrorizálásakor is
  • Remekel coverage-ban, az atletikussága mellett a játékintelligenciája is kiváló
  • A nagy ütközésektől sem riad vissza
  • Linebackerként és safety-ként is bevethető

Gyengeségek

  • Időnként előbb cselekszik, mint gondolkodik
  • Nem mindig jól választ szögeket
  • Javítani kell a szerelésein
  • Tweener?

Szinte nem is emlékszem, hogy volt-e az elmúlt évtizedben olyan linebackerünk, aki jó lett volna coverage-ben. Ez a legnagyobb erőssége Owuso-Koramoah-nak, akinek könnyen megtalálnánk a helyét Martinez mellett. A futások ellen, a blitz-eknél és coverage-ben is bevethető, akkor is a pályán hagyható, ha a nickel védelemre van szükség. Persze ő sem tökéletes prospect, számos esetben fegyelmezetlenül játszott, így fontos lesz a fejlődésében, hogy a megfelelő környezetbe kerüljön. Ha ez összejön neki, akkor a határ a csillagos ég, de közel sem betonbiztos a leendő sztársága. Látom a helyét a védelmünkben, azonban nálam Parsons mögött van a rangsorban és vélhetően más lenne a választottunk, ha a BPA-t követjük (és azt szoktuk).

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr5416499128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása