Magyar New York Giants Szurkolói Blog

Draft prospectek: Patrick Surtain II, CB (Alabama)

2021. április 20. - Asbee

Egyelőre nem zárható ki az első körös cornerback érkezése, hiszen a védelem egyik legfontosabb pozíciójáról beszélünk. Ugyan alaposan megerősítettük ezt a csapatrészt, de egy sérülés is komoly károkat okozhat és ugyan közhely, de igaz a mondás, hogy sohasem lehet elegendő jó játékosod a secondary-ben. Lássuk mire képes Patrick Surtain.

2000. április, 14-én született Floridában. Egy magániskolába, az American Heritage Schoolra járt, ahol számos későbbi kiváló egyetemi játékos volt a csapattársa (pl. Tyson Campbell, Anthony Schwartz). A sulijával 27 meccses győzelmi sorozatot tudott felmutatni. A foci mellett az atlétikával és a kosárlabdával is próbálkozott, de az édesapja NFL játékos volt, így egyértelmű volt Surtain választása. Az egyeteméül az Alabamát választotta. Ott azonnal beindult a karrierje és Freshman All-American csapatba választották. Három évig kezdőként szerepelt és az utolsó szezonja sikerült a legjobban, amikor az All-American tagság is összejött neki. Nem számított csodának, hogy jelentkezett a draftra.

Erősségek

  • Jó vérvonal
  • Kiváló testalkat
  • Türelmesen, jó technikával és remek ösztönökkel játszik
  • A futások ellen is besegít
  • Tartós CB, 38 mérkőzésen kezdett
  • A slotban és az oldalvonal mellett, valamint a special teamben is van tapasztalata

Gyengeségek

  • Zavarba hozhatják a gyors elkapók
  • Időnként gyenge irányváltások a comeback route-nál
  • Átlagos erő, nem mindig fejezi be jól a szereléseit
  • Számos Bama cornerback vált busttá a profik között

Top 10 körüli játékosnak tartják idén és könnyen elképzelhető, hogy ő lesz az első cornerback akit kiválasztanak. Kellő rutinnal rendelkezik és azonnal a kezdőcsapatba állítható, persze óvatosan kell bánni vele, hiszen az átlagos sebessége miatt szüksége lesz a safety segítségére is. Számos Alabama CB megégett már a profik között, de az elmúlt években Marlon Humphrey és UDFA-ként Levi Wallace is bevált, szóval talán ez sem jelenthet már gondot. Egy "valódi" futballjátékosról beszélünk, akinek reális esélye van arra, hogy az első cornerback legyen, akit kiválasztanak idén.

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr2016507312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása