Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: futók

2021. május 18. - Asbee

A csapatok legfontosabb pozícióját, az irányítót letudtuk, így most egy egyre inkább elértéktelenedő poszt felé vesszük az irányt, hiszen a running backek következnek. A QB-k között egyértelműbb volt a helyzet, itt nagyon nehezen tudtam létrehozni a listám. Persze valószínűleg nem is ezeken a játékosokon fog múlni a szezon.

1. Dallas Cowboys

RB: Zeke Elliott, Tony Pollard

Kiváló futópárost találunk Dallas-ban, bár a 2020-as esztendő volt Zeke Elliott pályafutásának az eddigi leggyengébb éve, de így is alig maradt el az 1000 futott yardtól. A labdát szereti elejteni, de ha nem dőlnek ki ismét a Cowboys falemberei, akkor nem hiszem, hogy panaszkodni fognak a korábbi első körös választottjukra. A helyére bármikor be tud ugrani Tony Pollard, aki két erős szezonon van túl és vélhetően ők kapják meg a snapek nagyon nagy részét. Szerintem simán van még 2-3 év Elliottban, annyira nem öreg és ő a legtöbbet bizonyított running back a csoportban.

2. New York Giants

RB: Saquon Barkley, Devontae Booker

Nálunk abszolút boom or bust a helyzet, hiszen ACL szakadás után tér vissza Saquon Barkley, ráadásul a 2019-es szezonját egy bokasérülés gyengítette meg. Gondolom nem kell leírnom, hogy egy újabb hasonló esetnél komolyan megkérdőjelezhetővé válna a tartóssága. Persze azt se feledjük, hogy a liga talán legjobb képességű futójáról beszélünk, aki bármelyik játékból képes touchdownt szerezni. Ezek mellett neki vannak a legügyesebb kezei a csoportban, így tényleg csak annyi kell, hogy szerencsésebb legyen a sérülésekkel és elegendő segítséget kapjon a faltól. Nem vagyok elájulva Devontae Bookertől, tehermentesítőnek jó lesz. Ha bejönnek a számításaink, akkor végre nagyot robbanthat Barkley, de sajnos arra is esély van, hogy lerobbanjon a futójátékunk, hiszen a run blocking lassan egy évtizede nem működik. Az elmúlt napokban leigazoltuk Corey Clementet, aki a csapatba kerülésért küzdhet.

3. Washington Football Team

RB: Antonio Gibson, Peyton Barber, J.D. McKissic, Lamar Miller

Bejött a Washingtonnak Antonio Gibson kiválasztása, aki erős újonc évet tudhat maga mögött. Ugyan kihagyott két meccset, de 4,7 yardos futásonkénti átlagot hozott és a 11 TD is becsületre méltó. Jó esélye van arra, hogy idén átlépje az 1000 yardos határt. Én a társait is bírom, hasznos lehet Peyton Barber erőszakos stílusa, illetve J.D. McKissic-et is jól alkalmazták a fővárosban. Így 30 évesen Lamar Miller inkább már longshot, 2018 óta csak 5 snapet játszott. Lehet, hogy kicsit túlértékelem a washingtoni felhozatalt, de tavaly korrektül alkalmazták ezeket a játékosokat és 2021-re is átmenthetik ezt a formát.

Philadelphia Eagles

RB: Miles Sanders, Boston Scott, Jordan Howard, Kerryon Johnson, Kenneth Gainwell

Ez az Eagles névsor sem gyenge, sőt, amit a mai NFL-ben hoznia kell egy running back commitee-nek, azt teljesíteni tudják Philadelphiában is. Kis különbségeket látok a minőségben, ráadásul könnyen lehet, hogy előre nem megjósolható tényező, pl. egy sérülés fogja befolyásolni ezt a rangsort. Jól lépett ki Barkley árnyékából Miles Sanders, bár 4 mérkőzést ő is kihagyott tavaly, viszont több mint 5 yardot hozott futásonként. Boston Scott lehet a második ember, aki korrekt értéket képvisel a cserék között. Jordan Howard inkább már a múlt, nagyon meglepődnék, ha megközelítené a chicago-i játékát. Az Eagles-ben kötött ki a Lions-tól elküldött Kerryon Johnson, kezdetben ő is a backup szerepre hajthat és az biztos, hogy nem hibázhat, mert ezeknél a futóknál gyorsan lefelé tud vezetni az út. Érdekes játékos lehet Kenneth Gainwell is, aki egyértelmű BPA volt a draft 5. körében, lényegesen korábbra várták. Megtévesztő lehet az utolsó hely, hiszen az is elképzelhető, hogy az Eagles-nek lesz a legjobb futójátéka, viszont a többi csapatnál stabilabbnak látom ezt a pozíciót.

Összesítés

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr6716558986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása