Magyar New York Giants Szurkolói Blog

NFC East pozíciós rangsor: elkapók

2021. május 24. - Asbee

A mai NFL-ben a passzjáték hatékonysága az egyik legfontosabb elem a sikerességet illetően és előszeretettel erősítenek az elkapók közé a general managerek. Így tett az NFC East is, látható az elmúlt esztendők erőfeszítése és könnyen lehet, hogy megtalálták a csapatok az első számú célpontjaikat.

1. Dallas Cowboys

WR: Amari Cooper, CeeDee Lamb, Michael Gallup, Simi Fehoko

Durva elkapóhármas állt össze a Cowboys-nál, hiszen a kezdő mindegyik tagjának reális esélye van arra, hogy 1000 elkapott yard felett zárja az évet. Ehhez kelleni fog Dak Prescott tartóssága is, ha ez megvalósul akkor izgalmas támadójátékra számíthatnak a dallas-i szurkolók. Az elmúlt két évben óriási hatással volt Kellen Moore a passzjátékra, nem a sok játékos hosszú drive-okra épít, mint Jason Garrett (vajon nálunk mihez fog kezdeni idén?) és a minőség is megvan ehhez. A draftról érkezett Simi Fehoko, akinek ötödik körösként nem kell megváltania a világot és amikor pályára kerül, akkor kiélvezheti, hogy nem őt próbálják majd hatástalanítani az ellenfél legjobb cornerbackjei.

2. New York Giants

WR: Kenny Golladay, Darius Slayton, Sterling Shepard, Kadarius Toney, Dante Pettis, John Ross

Változtatás kellett az elkapók között, hiszen a tavalyi év során kiderült, hogy nem Darius Slayton a go to guy és a touchdownok sem érkeztek nagy számban. Le is igazoltuk óriási pénzért Kenny Golladay-t, aki pont ezt a hiányosságot orvosolhatja, feltéve ha Daniel Jones oda meri majd passzolni a labdát. Az előbb említett Slaytont se írjuk lesz, hiszen a kiváló sebességével és a route futási képességeivel azért számos cornerbacket meg tud etetni. Sterling Shepard átlagon felüli slot elkapó, akinek soha nem lesznek elit statisztikái, de szükség van a harmadik downoknál a magabiztosságára. Meglepetést keltett Kadarius Toney draftolása, akiről egyelőre nem tudjuk, hogy teljes értékű elkapó tud lenni a profik között, vagy gadget playerként funkcionál majd. Ha az első forgatókönyv valósul meg, akkor nagy örömünk lesz a játékában, ellenkező esetben viszont fejvakaróssá válhat ez a pick. Csereként Dante Pettis és John Ross tud beugrani.

3. Washington Football Team

WR: Terry McLaurin, Curtis Samuel, Dyami Brown, Adam Humphries, Cam Sims, Steven Sims Jr.

Hozzánk hasonlóan alaposan betárazott a Washington is, ez pedig Terry McLaurinról is levehet némi terhet. Eddig mindkét szezonban kiválóan szerepelt a 2019-es 3. körös pick, ennél többet nem is illik elvárni egy elkapótól. A secondary-k figyelme azonban mindenképp megoszlik majd, hiszen újra Ron Rivera keze alatt fog dolgozni Curtis Samuel, a draftról pedig érkezett Dyami Brown. A rotációba elhozták Adam Humphries-t és tavalyról jelen lesz Cam és Steven Sims is. Nem nagyon van itt már hely, így igencsak kapaszkodnia kell majd Isaiah Wrightnak és Antonio Gandy-Goldennek, különben kellemetlen meglepetés érheti őket. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy minden új szerzemény azt hozza majd amit várnak tőlük, de tavalyhoz képest nagyon megerősítették a WR állományt, elegendő célpontot kaptak az irányítók.

4. Philadelphia Eagles

WR: DeVonta Smith, Travis Fulgham, Jalen Reagor, J.J. Arcega-Whiteside Greg Ward, Quez Watkins

A sérülésekkel is balszerencsések voltak tavaly Philadelphiában, illetve az erősítések sem nagyon jöttek be az elkapók között, így ismét ide húztak egy játékost az első körben, ráadásul feltrade után lett DeVonta Smith az Eagles játékosa. Heisman győztesként megvan a képessége ahhoz, hogy rögtön a csapata első számú célpontja legyen, mostanában számos második körös WR is képes volt erre. Rögtön elő kell lépnie, hiszen nem túl erős ez a névsor, de legalább mindenki fiatal, így senkit sem lehet végleg leírni. Egyelőre Travis Fulgham és Greg Ward tűnik a legígéretesebbnek, akik mindketten 400 yard felett teljesítettek tavaly. Persze inkább Jalen Reagortól várták volna a robbantást, de ez nem következett be, mindössze két mérkőzésen zárt 50 yard felett, viszont még csak egyetlen esztendő van a háta mögött. A harmadik szezonjához érkezik J.J. Arcega-Whiteside, akiről szerintem szépen lassan kezdenek lemondani és helyette inkább Quez Watkins léphet elő az árnyékból. A helyzet egyértelmű, Smith-nek ott kell folytatnia, ahol az egyetemen abbahagyta, mert a társai eléggé középszerűnek tűnnek, igaz a legtöbbjük fejlődhet még.

Összesítve

A bejegyzés trackback címe:

https://giantsfootball.blog.hu/api/trackback/id/tr1216565692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása